14. jul 2016.14. jul 2016.
ŠABAČKI LETNjI FESTIVAL SVE BLIŽI

KOMPLETIRAN SPISAK IZVOĐAČA

Sprž, Eleven, Slonz, Kofein i Siempre Peligroso stižu na ŠLF
Spisak izvođača koji će nastupiti na 14. izdanju Šabačkog letnjeg festivala, koji će se održati od 29. do 31. jula u Šapcu, postao je bogatiji za pet novih bendova - Sprž, Eleven, Slonz i Siempre Peligroso, koji dolaze iz Šapca, i Kofein iz Rume, dok pojačanje na MTV Party Arenu stiže u vidu čak deset novih DJ.
Prve festivalske večeri, u petak 29. jula, na Jelen Main Stage stižu šabački bendovi Sprž i Eleven. Oni će nastupiti uz Zvonka Bogdana, Bajagu i Instruktore i Njho See. U subotu, takođe na glavnoj bini, publika će videti šabački sastav Slonz. Iste večeri nastupiće Van Gog, S.A.R.S., V.I.P. i Atheist Rap. Na finalnoj večeri ŠLF, pored već najavljenog Hladnog Piva, Marčela sa Napetim Ouintetom i benda Ničim izazvan, nastupiće i vojvođanski bend Kofein i Šapčani Siempre Peligroso. Novi izvođači na Šabačkom letnjem festivalu su izabrani na konkursu za neafirmisane i demo bendove.
I na MTV Party Arenu stiže pojačanje u vidu novih DJ zvezda, koji će ušuškani među zidinama Šabačke tvrđave praviti dobru atmosferu do ranih jutarnjih časova. U petak će se DJ dvojcu The Beatshakers pridružiti Igor D, DJ Sole, Erick Kasell i Divolly & Markvvard. U subotu, 30. jula, muziku će puštati DJ Sale i DJ Stolle, a iste večeri za pultom će se naći već najavljeni Mratijn ten Velden, Calavera & Mapua i Groovyman. Nedelja je rezervisana za Darrena Emersona, Marka Nastića i Leu Dobričić, a njima će se još pridružiti i Nemanja Božić, DJ Dima i DBDZ.
Sprž je punk/rock bend iz Šapca. Osnovan je krajem 2011. godine. Ovo će im biti čak četvrti nastup na Šabačkom letnjem festivalu. Izdali su promotivni singl sa pesmama „Bori se!“ i „Nema vremena za bežanje“, a na Uskršnjem rok maratonu u Šapcu, Sprž je bio predgrupa Rambu Amadeusu. U 2016. godini se plasirao u finale Bunt rok festivala, među deset najboljih bendova u Srbiji. Bend čine Tomislav Đuknić - gitara/vokal, Jovan Kostadinović - bas gitara/ prateći vokal i Lazar Jović - bubnjevi. Bend Sprž na ovogodišnjem ŠLF nastupa u petak, 29. jula.
Bend Eleven je nastao krajem 2008. godine u Šapcu, a njihova muzika se najbliže može definisati kao rock - alternative. Prvi album „A Moment Of Silence“ je kompletiran krajem 2009. godine, a zahvaljujući dobroj reakciji publike, podršci prijatelja i spletom okolnosti, 2010. godina je bila neočekivano preplavljena brojnim nastupima. Naredne godine, 2011., u izdanju Kulturnog centra Šabac objavljuju CD singl „Neko čudno vreme/Poslednji put“. U 2012. godini završavaju drugi album pod nazivom „Težina okova“. Tri godine kasnije potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom Lampshade Media i izdaju EP „Randevu“. Spot za pesmu „Veruj“ našao se na jedinoj regionalnoj top listi, „MTV Domaćica“, gde se zadržao pet nedelja i dostigao šestu poziciju.
Grupu Eleven čine Milan Arnautović Firca (Goblini) na bubnjevima, gitaristi Predrag Daničić i Milan Katanić, basista Miki Stanković i Zoran Kuzmanović, vokal benda. Eleven na ŠLF nastupa u petak, 29. jula.
Bend Slonz (eh CONVOY) takođe dolazi iz Šapca. Njih je spojila ljubav prema muzici 60. i 70. godina uz koju su odrastali. Bend su napravili Nenad i Borivoje Tošić, zajedno sa školskim prijateljima Jelenom Stefanović i Markom Stojanovićem. U početku se njihov repertoar sastojao isključivo od obrada pesama grupa The Njho, Rolling Stones, Beatles... Posle nekoliko godina, dolazi do promene u sastavu i Nenadu i Borivoju se pridružuje Nikola Mijailović i tad počinju da rade i na autorskom materijalu i okreću se novim vibracijama kakve neguju bendovi Oasis, Black keys, Arctic Monkeys, Jack VVhite, Blur... Slonz na ŠLF nastupa u subotu, 30. jula.
Kofein je alternativni rock bend iz Vojvodine. Nastao je u gradovima grunge i punk, Sremskoj Mitrovici i Rumi. Kofein već dve godine krstari prostorima Srpske underground scene. Bend karakterišu eksplozivni nastupi, glasne gitare i bubnjevi.
Bend čine Goran Blagojević - bubanj, Goran Kovačević - bass/vokal i Nemanja Velimirović - gitara/vokal. Oni na ŠLF nastupaju u nedelju, 31. jula.
Siempre Peligroso je alternativni metal bend iz Šapca. Oformljen je 2007. sa ciljem da stvaraju muziku koja nema veze sa senzibilitetom okoline. Bend je 2009. počeo sa radom na novom materijalu, sa kojim su nakon godinu dana ušli u studio. Prvi, istoimeni album, je bendu otvorio put ka nastupima u mnogim zagušljivim mestima gde se danas svira takva vrsta muzike, ali ih je i oblikovao pružajući im uvid u mogućnosti i razne stilove muzičkog izražavanja. A takođe je dao do znanja da taj materijal nije ni blizu rekao sve što Siempre zapravo ima da kaže. Krajem 2012. godine, snimili su demo materijal sa 15 novih pesama i u planu je da se neke od njih nađu na novom albumu benda. U 2014. objavili su spot za pesmu „Laž“ sa predstojećeg albuma. Novi album benda Siempre Peligroso, „Razor“ objavljen je u februaru 2015. za izdavačku kuću Nocturne Media, a u martu iste godine nastupili su sa legendarnim bendom Crovvbar u Beogradu.
Siempre Peligroso čine Miloš Cvetuljac, Ivica Geratović, Đorđe Pajić i Vujadin Stanić. Na ŠLF nastupaju u nedelju, 31. jula.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa