14. jul 2016.14. jul 2016.
ŠVAJCARSKI BELI OVČARI PONOS ODGAJIVAČNICE IZ JEVREMOVCA

ANDRIĆI NA PUTU USPEHA

U protekle dve godine na prestižnim izložbama pasa, ali i na šabačkim šetalištima nesvakidašnjih Belih švajcarskih rasa od skora priznate rase, koja se od svojih bliskih i rasprostranjenih rođaka nemačkih ovčara, razlikuje, pre svega, po snežno beloj boji dlake. U Šapcu su se obreli zahvaljujući velikom angažovanju Ivana Andrića.
“Pre nekoliko godina sam odlučio da se ozbiljno posvetim švajcarskim ovčarima jer je to rasa koja retko koga ostavlja ravnodušnim, a mene je osvojila od glave do pete. Nakon dosta istraživanja i konsultacija sa kinološkim stručnjacima moj izbor je bila ženka Iris od Bijelih Anđela iz poznate odgajivačnice iz hrvatskog grada Karlovca. Uz nesebičnu pomoć prijatelja, dresera pasa Slaviše Mašića, poznatih kinoloških sudija Zorana Erakovića i Zorana Nenadovića, kao i Branke Dizdar iz Bijeljine, počeli su da stižu pravi rezultati. Iris je ostvarila petnaest pobeda na petnaest izložbi na kojima je učestvovala. Među njima bili su brojni internacionalni šampionati, kao i šampionati Srbije i Crne Gore.
To vas je dodatno posvetilo ovom poslu?
- Uspesi su doprineli tome da ovaj moj hobi dobije mnogo širu dimenziju. Pre dve godine sam registrovao odgajivačnicu “Vom House Savacium“. Iris sam upario sa svetskim prvakom Aronom iz Bijeljine i iz tog legla sam odabrao mužjaka Arona juniora sa kojim se trenutno takmičim. On je već sa deset meseci postao šampion Srbije i uskoro planiram da ga vodim i na takmičenja u inostranstvo. Ostali štenci su prodati u Brazil, Italiju, Nemačku, Poljsku... U kontaktima sam sa kupcima mojih pasa, i pobede širom sveta su najbolja reklama, i najbolji znak da sam na pravom putu.
Šta trenutno radite?
- Ne želim da zastanem. Naprotiv planiram proširenje odgajivačnice i uvoz još jedne ženke iz inostranstva. Ugovorio sam parenje Iris sa prošlogodišnjim prvakom iz Brazila. Sve to zahteva dodatna ulaganja i privodim kraju izgradnju modernih boksova kraj porodične kuće u Jevremovcu. Sve ovo je preraslo u svojevrstan porodični hobi i sjajnih uspeha verovatno ne bi bilo da nije pomoći koje mi u ovom poslu daje porodica, supruga Suzana, sin Miloš, majka Borka i otac Slobodan ““ rekao nam je Ivan Andrić koji odaje utisak čoveka spremnog da ime svoje odgajivačnice uvrsti u najpoznatije svetske.
J. Prstojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa