14. oktobar 2010.14. okt 2010.
GLUMAČKI JUBILEJ PETRA LAZIĆA

SUVERENI GOSPODAR SCENE

Petar Lazić četrdeset godina suverenog vlada scenom na pozornicama širom Srbije. Mnoštvo uloga i tumačenja sudbina dramskih junaka različitih profila. Uvek sa podjednakim umećem i u tragedijama i u komedijama
Probranoj publici posebno se svideo repertoar odabran sa merom, baš za to veče, sa naglaskom na umeće glumca na sceni, i dopadljivost tekstova, koji su oduševili prisutne prijatelje i poklonike interpretacije.
Mada je poznato da je višestruko nagrađivan za svoj glumački rad, izbegao je da o tome govori, da bi sve bilo spontano i nenametljivo.
Veče je započeo jednim složenim monologom iz Strindbergovog „Oca“, o ljudskim vrlinama i manama, o poverenju i izdajstvo u životu i ljubavi. U jednom trenutku zanosa, ta gluma je dostigla takve visine, da nam se učinilo kako takvog Petra Lazića dotad još nismo videli!
Dirljiv je bio i izvod iz Mihizovog „Banović Strahinje“, onaj trenutak plemenitosti i praštanja, kad ljudske vrline nadmašuju sve poroke i nesreće toliko česte u svim životima.
Pa izvodi iz Tenesi Vilijamsa.
Taj deo večeri Lazićeva gluma odvijala se uz klavirsku pratnju Milene Đurković-Pantelić, koja je, sa puno umešnosti i sklada upotpunjavala dramske monologe.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa