14. jul 2016.14. jul 2016.
AMATERSKA LIGA ŠAMPIONA U MALOM FUDBALU

“DOK“ U ODABRANOM DRUŠTVU

U Sloveniji, od 23. do 25. septembra, biće održana Liga šampiona u malom fudbalu za amatere, a jedan od 64 učesnika je i “DOK“ Šabac
Ekipa sačinjena od zaposlednih medicinskih radnika šabačkog Doma zdravlja, Opšte bolnice i DZ Koceljeva, trijumfovala je tri puta u Biznis ligi Šapca, a osvajanjem Kupa Srbije, izborila je plasman na najprestižnije takmičenje amatera u malom fudbalu. Krajem septembra, u Mariboru, 64 ekipe iz 32 zemlje boriće se za titulu. Osim šabačkog tima, Srbiju reprezentuje i “Polimark“ Beograd.
- Mi smo godinama zajedno, fudbal obožavamo i to je ono što nas je vodilo do uspeha. U Sloveniji su tereni sa prirodnom travom, uz rukometne dimenzije igrališta i golova Radujemo se svakoj novoj utakmici, turniru, a ovo će biti novo iskustvo za nas ““ ističe trener Milenko Matić.
Za svaku ekipu nastupa pet igrača u polju i golman, a jedini uslov je da ne sme u timu da bude profesionalaca. Rivali još nisu poznati, ali jeste sustem takmičenja. Timovi će biti podeljeni u 16 grupa po 4 ekipe, a potom sledi nokaut faza za 2 najuspešnije iz svake grupe.
- Ko god da bude rival, mi ćemo težiti da se predstavimo u što boljem svetlu i truditi se da pobedimo. Takav pristup nam je donosio uspeh do sada, a nadam se da ćemo biti ponosni i posle nastupa u Sloveniji ““ uverava Matić.
Troškove odlaska i boravka u Mariboru, snose učesnici.
- Licenca je 2.000 evra, troškovi po igraču su više od 130 evra i obezbeđivanje sredstava je svakodnevna aktivnost za sve nas. Pozivam i ovim putem sve koji žele i mogu da pomognu da nam se jave ““ dodaje trener DOK ““ a.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa