14. jul 2016.14. jul 2016.
ŽREB ZA EVRO KUPOVE U RUKOMETU

DUGO PUTOVANjE U ASTRAKHAN

kvalifikacionu rundu Kupa EHF. Šapčane očekuje dvomeč sa ekipom Dinama iz Astrakhana. Plasman u drugi po snazi evropski kup, rukometaši Dinama izborili su osvajanjem četvrtog mesta u ruskoj Super ligi, iza šampiona “Čekovskih medveda“, “Perma“ i Sankt Petersburga. Tim iz Astrakhana plasirao se i u polufinale Kupa Rusije.
Tim čine uglavnom domaći, iskusni, igrači, uz dva internacionalca iz Ukrajine, dok je celokupan stručni štab iz Rusije.
Kroz svoju istoriju, Rusi su menjali nekoliko imena, a “Dinamo“ je stari naziv koji je klub nosio do 1998. godine, a vratio pred start ove sezone. Prethodnih godina takmičili su se “Zaria Kaspia“. Najveći uspesi na međunarodnoj sceni su finale Kupa EHF 2003. godine, gde su poraženi od Barselone, uz dva polufinala i tri četvrtfinala istog takmičenja. Pre osam godina bili su u grupnoj fazi Ligi šampiona.
Grad Astrakhan svakako nije bio na listi želja rukovodstva Metaloplastike, bar što se udaljenosti tiče. Šapčane očekuje put na jug Rusije, blizu granice sa Kazahstanom, nedaleko od Gruzije. Astrakhan je centar Astrakhanske oblasti i broji više od pola miliona stanovnika, a ovaj grad je i rodno mesto Ilje Uljanova, oca Vladimira Lenjina.
Prvi meč, u kojem će domaćin biti naš klub, biće odigran 3. ili 4. septembra, dok je revanš sedam dana kasnije u Rusiji. Ukoliko budu boljia od Dinama, Šapčane, u drugoj rundi kvalifikacija, čeka meč sa slovačkim Hlovecom.
- Mislim da je ovo najgori ishod žreba po nas. Očekuje nas dugo, daleko, skupo putovanje, rival iz države koja mnogo ulaže u rukomet i tim o kome ne znamo mnogo, ali je bio u vrhu jedne od najjačih liga Evrope. Uz to, revanš igramo u gostima. Šta je tu je, oni su favoriti, a na nama je da iskoristimo taj teret koji će oni nositi ““ ističe strateg “plavih“ Veselin Vuković.
Šabački “Medicinar“, u ženskoj konkurenciji, takođe je izborio plasman u Kup EHF, ali je odustao od takmičenja.
Drugi naš predstavnik u Kupu EHF, “Vojvodina“ odmeriće snage sa ekipom iz Luksemburga. Kod dama Naisu očekuju Nemice, a šampiona, “Izvor“ rukometašice sa Kipra.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa