21. jul 2016.21. jul 2016.
KAJAK - OTVORENO PRVENSTVO VOJVODINE

“OSVAJANjE“ BAČKE PALANKE

Šabački kajakaši i kanuisti osvojili su 14 medalja na Otvorenom Prvenstvu Vojvodine na mirnim vodama održanom u Bačkoj Palanci. Šapčani su imali predstavnike u svim starosnim kategorijama, a šampionskim zvanjima može se pohvaliti pet takmičara
Marko Damnjanović još jednom je potvrdio da je trenutno vodeći kanuista među juniorima, osvojivši zlata u jednokleku na 200 i 500 metara, a kolekciju je upotpunio odličnim seniorskim nastupima, srebrom na 1.000 i bronzama na 200 i 500 metara. Da je budućnost šabačkog kanua potvrdio je i Gačić, drugoplasirani pionir u C1 500 i C1 1.000 metara.
Bojan Milinković sigurno je slavio u K1 200, kao i u dvosedu sa Markom Dragosavljevićem na 500 metara. Lagundžić postao je pionirski šampion jednoseda na deonici od jednog kilometra i vicešampion na duplo kraćoj distanci. Kadet Jakovljević kroz cilj je prošao treći u disciplinama K1 500 i K1 1.000 metara, a među damama istakla se mlada Jovičić koja će Prvenstvo Vojvodine pamptiti po bronzi u kilometarskom jednosedu.
Ni ovaj vikend neće biti “prazan“ za šabačke kajakaše. Oni najmlađi, u trećem kolu Mini kajak i pionirske lige Srbije takmičiće se u Rumi, na Borkovačkom jezeru. Očekuje se nastup oko 400 kajakaša u 25 trka.
BEZ SRBA U MINSKU
U prestonici Belorusije Minsku, danas startuje Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore. Borbu za medalje do ponedeljka vodiće nekoliko stotina kajakaša, ali među njima nema reprezentativaca Srbije. Kajakaški savez Srbije odlučio je da ne šalje našu selekciju u ovu bivšu sovjetsku republiku.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa