21. jul 2016.21. jul 2016.
ŠABAC OVOG VIKENDA PRESTONICA FESTIVALSKE ZABAVE U REGIONU

DOBRODOŠLI NA 14. ŠLF

Više od 40 učesnika, na dve bine, kao i na After Patri bini, na Starom gradu glavno su obeležje ovogodišnjeg 14. Šabačkog letnjeg festivala u organizaciji MTV. Šabački letnji festival uvodi tokene kao sredstvo kojim će se trgovati u festivalskoj zoni. Poseban omaž Vladi Divljanu
Šabac će za predstojeći vikend, od 29. do 31. jula, biti prestonica festivalske zabave u regionu. Više od 40 učesnika, na dve bine, kao i na After Patri bini, na Starom gradu glavno su obeležje ovogodišnjeg 14. Šabačkog letnjeg festivala u organizaciji MTV.
Bajaga i Instruktori, Zvonko Bogdan, Van Gog, Ateist Rep, Marčelo, Hladno Pivo i mnogi drugi, uključujući i šabačke bendove, smenjivaće se na Jelen mejn stejdžu i MTV Parti Areni. Svako festivalsko veče počinje u 19 sati, a završava se nastupom poslednjeg izvođača koji startuje u 23,30. Po završetku nastupa na glavnoj bini, kreće afterparti. Nemanja Gođevac, Mihailo Popov, Dj Plastic, Dino Popović, Miloš Kovačević, Nemanja Božić, Slavko Stanojević, Igor. A, Soul Mark nastupiće u klubu Akvarius na Starom gradu u Šapcu. Ulaz je slobodan. Kapije festivala se otvaraju od 18:30 sati.
Vlasnici trodnevnih ulaznica za ŠLF moraće da ih zamene za obaveznu festivalsku narukvicu, koja im omogućava jedan ulazak po danu na festivalski prostor. Zamenska mesta biće jasno označena na ulazu na ŠLF. Nošenje festivalske narukvice je obavezno, ona ne sme da se skida, seče, cepa ili na bilo koji način ošteti, jer time prestaje da važi. Vlasnici jednodnevnih karata neće ih menjati za narukvice, već će sa ulaznicama direktno ulaziti na festival.
Karte će u petak biti u prodaji isključivo na festivalskoj lokaciji po nepromenjenim cenama. Zbog velikog interesovanja, u prodaju je pušten ograničen broj VIP karata po ceni od 1.500 dinara. Cena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 1.000 dinara, dnevne karte su 400 dinara. Svi posetioci ŠLF koji su svoje karte kupili do 21. jula i uz njih dobili besplatne konzumacije, moći će da svoje kupone za besplatna pića da preuzmu na ulazu na festival.
Svi gosti ŠLF su tokom trajanja festivala i unutar festivalske lokacije osigurao je Dunav osiguranje.
I ove godine se očekuje dolazak velikog broja gostiju kako iz Srbije, tako i iz regiona. Za sve njih je i ove godine obezbeđen kamp koji će biti ograđen, sa obezbeđenim toaletima, tuševima sa toplom vodom, strujom, tekućom vodom i obezbeđenjem kampa. Kamp se otvara u petak, 29. jula u 11 sati, a zatvara se u ponedeljak 1. avgusta u 16 sati. Ulaznice za kamp i tri dana festivala mogu da kupe po ceni od 1.800 dinara. U taj iznos uključene su i tri besplatne konzumacije.
Kako bi svojim posetiocima obezbedio što bolje iskustvo, 14. Šabački letnji festival uvodi tokene kao sredstvo kojim će se trgovati u festivalskoj zoni.
- Tokeni su jedna od novina koju uvodimo na festival. Po ugledu na sve svetske festivale, tokeni su tu da bi ubrzali plaćanje, smanjili gužve na šanku, ali i smanjili mogućnost bilo kakve zloupotrebe - kaže izvršni direktor festivala Nikola Jovanović.
On je objasnio kako sa tokenima ne postoji mogućnost neizdavanja računa, budući da se svaki token kuca i za svaki token se izdaje fiskalni račun.
- Ovo je samo jedan od poteza kojim od Šabačkog letnjeg festivala pravimo pravi evropski festival kojim će ljudi moći da se ponose, zaključuje Jovanović.
Svi tokeni se kupuju na festivalskoj lokaciji i njima se plaća isključivo piće, dok će se hrana u festivalskim zonama plaćati novcem.
ŠLF će ovoga puta odati posebnu počast Vladi Divljanu, čoveku koji je između ostalog zadužio i ovaj festival. U ponedeljak je već otvorena izložba u Kulturnom centru inspirisana životom i radom legendarnog muzičara “Vlada Divljan Evergrin“. Izložba je nastala u saradnji sa UK Parobrod i Šabačkim letnjim festivalom i trajaće do 1. avgusta.
PITALI SMO VAS: IDETE LI NA ŠLF?
Idem na ŠLF svake godine od početka njegovog održavanja, pa će tako biti i ove godine. Smatram da je to jedna lepa manifestacija koja je potrebna ovom gradu i nadam se da će potrajati još dugo. Od ovogodišnjih izvođača najzanimljiviji mi je Bajaga - Jovan Šašić.
Za mene je odlazak na ŠLF postao tradicija. Prvenstveno idem tamo zbog muzike koja mi odgovara. Takođe, odgovara mi i što se održava u doba godine kada sam oslobođena mnogih obaveza, a i prati nas lepo vreme - Milica Đukanović.
Ove godine neću ići na ŠLF. Nisam bio ne poslednjih nekoliko godina. Nije mi zanimljiv izbor izvođača. Od manifestacija koje se organizuju u gradu ne propuštam Cerski marš - Branislav Jovanović.
Na ŠLF neću ići jer smatram da je skupa ulaznica. Ne verujem ni da će posećenost biti kao što se očekuje - Ana Dakić, Šabac.
Ove godine ću propustiti ŠLF. Iako je cena ulaznice za tri dana donekle pristupačna morala bih da izvojim dodatni novac pošto živim u Beogradu. Uz to kada se pogleda da će ove godine za veče otvaranja Belgrade Beer Festa ulaz biti besplatan, a većina izvođača sa ŠLF nastupiti na njemu ne isplati se. Ma koliko voleli pojedine izvođače nekako se sve pretorilo u već viđeno - Nikolina Blagojević, učenica srednje Pravno-poslovne škole u Beogradu, rodom iz Koceljeve.
Prošle godine, na nagovor! Ove, samoinicijativno! Dobri „Stari grad“, reka i reka ljudi. Mladih, dosta mladih. Možda je bolje da je ostalo „“ jer baš ti mladi, treba to izdvojiti, a i odakle. No, kad hoće čovek se snađe. Ove godine Bajaga, Van Gog, .A.R., obećava dosta. Verujem da će i ispuniti. Uglavnom, očekujem jedno dobro zagrevanje pred more. Preporuka za one koji nisu bili. Biće ovo neki novi samo još malo da poraste - Slobodan Gligorić, Draginje.
KANTE ZA RECIKLAŽU
Svi zainteresovani posetioci imaće priliku da probaju recikl, ispresuju limenke i vide kako recikliranje može biti zabavno i zdravo.
Recan Fondacija podržava sve aktivnosti koje se tiču povraćaja i reciklaže limenki i promoviše društvenu svest o postojanju mogućnosti za reciklažu kao i ekonomskih prednosti i prednosti koje implementacija ovih aktivnosti ima u zaštiti životne sredine.
Recan Fondacija s kampanjom “Limenka po limenka“ je prisutna na mnogim važnim događajima, festivalima i sportskim manifestacijama, a tokom vikenda će biti deo i ŠLF.
FOTO KOMBI
ŠLF i Admiral klub iz Šapca organizuju Foto kombi. Trenutno jedini foto kombi u Evropi stiže upravo na ŠLF i omogućiće svim posetiocima stvaranje ŠLF uspomena koje neće izbledeti.
Svake festivalske noći između 19 sati i ponoći posetioci mogu da svrate do foto kombija i slikaju se u najrazličitijim pozama, kao i da se maskiraju uz pomoć zabavnih rekvizita kao što su maske, lule, brkovi, naočare, perike“¦ Po jedan član ekipe može da računa i na poklon ““ primerak fotografije.
TESTIRANjE NA HIV
U sklopu ŠLF, Asocijacija DUGA će sprovesti akciju dobrovoljnog i poverljivog savetovanja i testiranja na HIV, brzim testovima. Tokom trajanja festivala, mobilni medicinski tim Asocijacije DUGA biće lociran na ŠLF i biće na raspolaganju, od 20:00 do ponoći, svim posetiocima koji budu želeli da se testiraju, ali i za one koji žele da se posavetuju sa stručnim osobljem.
M. M./ N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa