21. jul 2016.21. jul 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: AKTUELNOSTI U ZNOJU RADA

BAZEN HIT I OVOG LETA

Od komesarijata za izbeglice i raseljena lica za kupovinu domaćinstava i građevinskog materijala komesarijat u Vladimircima dobio 200.000 evra kako bi zbrinuo preostale nevoljnike
U svakodnevici opštine Vladimirci po završetku brojnih tendera preovlađuje rad i potoci znoja koje podrazuma rad po vrelim danima. Ipak u centru pažnje je dobijena pomeoć od Republičkog komesarijata za izbegla i raseljena lica u iznosu od 200.000 evra za kupovinu gazdinstava i građevinskog materijala, kaže predsednik opštine Milorad Milinković pojašnjavajući da je ovaj komesarijat svoj ugled dokazao i ovaj put.
- Brojni izbegli su rešili svoja životna pitanja a eto novih sredstava da se i preostali zbrinu. To puno znači sredinu koja opet ima uigran tim koji prati svaku priliku da aplicira za sredstva koja znače mnogo sredini skromnih mogućnosti. Uvek u saradnji sa lokalnom samoupravom što nas čini timom koji eto daje značajne rezultate, zadovoljan je predsednik opštine.
U fabrici FASO je radno a protiče u obuci budućih zaposlenih na liniji reciklaže.
- Biće to 25 novih radnih mesta koji znače nemerljivo jer eto otvara se nova prilika za zapošljavanje ali i oživljava nekada prestižna fabrika. Mi ćemo stvarati uslove da toga bude i više, kaže Milinković.
Užurbano se radi i na Domu učenika i Domu zdravlja te, zdravstvenoj stanici u Provu.
- To su poslovi koji su čekali završetak tendera. Narodski rečeno kao zapeta puška. Mi smo ponosni što poboljšavamo uslove rada mladih koji će imati smeštaj po evro standardima ali, i bolesni ustanove za gradskim nivoom usluga što nam i jeste cilj, kaže prvi čovek opštine.
I jedan novi most do kraja avgusta biće ponos sela, ali i mesto gde se u plavnim danima nije moglo proći, dobiti optimalne uslove za žitelje sela Vukošić.
- Most na Višnjici će biti nešto što je dugo čekano i narodski zrelo za rad. Biće to veliki pomak u brizi za brojne građane koji su upućeni na ovaj putni pravac i, most preko ove pitome ali kod velikih voda nepremostive prepreke. Rok je precizan tako da kraj avgusta mora biti i kraj radova, kaže predsednik.
Uz 12 kilometara asfalta u prethodnom periodu na vidiku su i novi putni pravci na radost žitelja opštine, ali uz veliku pomoć države ističe Milinković.
- Mi moramo na svakom koraku biti zahvalni Republici na sredstvima koja izdvaja i za male sredine poput naše. Puteva će biti u dogledno vreme, slede preduslovi poput konkurisanje za sredstva i slično što redovno činimo i stvaramo ma šta mislili kritizeri, sve bolje uslove za život.
Bezbednost građana je itekako bitna i, tu posle primedbi građana koje su stizale i u naš list iznedrile su susret čelnika opštine i stanice policije u Vladimircima koji su poslali jasnu poruku.
- Sve navedeno a radi se o slučajevima o kojima je pisano u medijima je procesuirano tako da je dalji tok u merama koje određuje sud, rekli su nam čelnici policije. Njihovo je uveravanje da će i dalje delovati i preventivno i kada je to neizbežno ali da građani ne treba da strahuju, poručuje sa tog sastanka prvi čovek opštine.
Radiće se i seoski putevi ali i koliko je god moguće olakša vodosnabdevanje koje se leči u hodu. Do izgradnje rezervoara i aktiviranje nekih novih rešenja te rešavanje glavnog voda, svakodnevica je opštine Vladimirci koja će se radno uvećavati iz dana u dan, poručuju iz Vladimiraca.
Bazen je dugo tema u opštini. Zakup je urađen i po rečima pomoćnika predsednika opštine Rada Kovačevića treba staviti tačku na tu priču punom istinom.
- Krajnje je zlonamerno i bez argumenata kritikovati. Istina je da smo tražili da zakupac ima iskustvo jer i suprotno bi nam itekako zamerili. Bilo kako bilo bazen je hit i ovog leta i, tu ćemo sredinom avgusta deliti rančeve i prateće prvacima sa teritorije opštine uz prigodan program. On postoji i u ove dane kada sve vri od mladosti i dobrog raspoloženja. Neshvatljivo je da oni koji nisu naplaćivali usluge zakupcima kioska dve godine, tek sporadično i po nekome ko nije imao sreće. Sada je sve dovedeno u red ali sačekajmo kraj sezone i, konačne rezultate poručujemo kritizerima bez ikakvih argumenata. Gospodo radili ste kako ste hteli, pustite nas da radimo. Uvek smo spremni na kritiku ali molimo argumente. Mi ih imamo na pretek i daćemo ih na uvid ali ne kao revanš nego da se zna ko govori istinu ....., u svom stilu bez dlake na jeziku govori Kovačević.
S.K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa