21. jul 2016.21. jul 2016.
DIREKTOR EVROPSKE RAZVOJNE BANKE U ŠAPCU

DOBRI PROJEKTI ZA NOVU SARADNjU

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Danijel Berg, posetio je u prošlu sredu Šabac. Ovaj susret gradonačelnik Nebojša Zelenović i njegov tim iskoristili su da predstave značajne projekte u čijoj bi realizaciji EBRD mogla pomoći.
Berg je istakao da je impresioniran pripremljenošću kojom su predstavnici grada pristupili sastanku.
-Mi smo u prošlosti sa gradom razgovarali na temu projekata daljinskog grejanja i parkinga. Sada smo razradili te teme, ali i druge koje bi bile od koristi za građane Šapca. Određene stvari je grad već projektno odradio, kao što je unapređenje javne rasvete u gradu. Posebno su nam interesantni projekti upravljanja otpadom za daljinsko grejanje, kao i projekti koji se tiču odbrane od poplava. Takđe, veoma nam je zanimljiva i Industrijska zona. EBRD je angažovana na ovom polju i biće nam drago da razgovaramo i sa zainteresovanim investitorima, jer pored gradova možemo finansirati i privatne partnere, rekao je Berg.
Gradonačelnik se nada nastavku saradnje sa ERDB, koja je u prošlosti bila dobar partner grada. Nebojša Zelenović očekuje da Šabac u budućnosti postane moderan grad sa najkvalitetnijom uslugom po najpovoljnijoj ceni.
-Kvalitetni projekti koje grad ima u ovom trenutku mogu da budu dobra osnova za bolji razvoj grada, smatra gradonačelnik.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa