Berza

 • aero 845 ▲ 0,12%
 • enhl 700 ⚫ 0,00%
 • fito 2.899 ⚫ 0,00%
 • glos 350 ▲ 20,27%
 • gmon 2.111 ▲ 0,24%
 • niis 685 ⚫ 0,00%
 • rso15102 123,70 ▼ -0,33%
 • rso18171 109,59 ▲ 5,99%
 • svrl 520 ▲ 0,97%
 • tgas 12.001 ▲ 0,01%
 • tlkb 10.000 ⚫ 0,00%
(28. jul 2016.)
LETOVANjE SA CRVENIM KRSTOM ŠABAC

DVE GRUPE OVE GODINE

Tradicionalno, Crveni krst Šabac obezbeđuje određeni broj mesta za zdravstveni oporavak dece u odmaralištima Crvenog krsta Srbije. Ove godine formirane su dve velike grupe. U prvoj su deca koja su, zajedno sa roditeljima, korisnici Narodne kuhinje, njih dvadeset i jedno.
- Ova grupa će boraviti u odmaralištu Aleksandrovac, Mitrovo Polje, na Goču. To je odmaralište namenski napravljeno za decu, sa Olimpijskim bazenom, u prirodi, sa svim pratećim sadržajima koji su značajni za njihov boravak. Deca polaze 10. i ostaju do 19. avgusta, u pratnji vaspitača, prosvetnog radnika jedne od škola iz koje dolaze. Imamo decu iz svih šabačkih škola. Prvi kriterijum je socijalni status, a drugi da su to deca samohranih roditelja, koja nisu letovala do sada. Imaće priliku da se socijalizuju i druže sa decom iz Vladimiraca, Loznice i Valjeva. Ukupno ih je osamdeset i petoro, sa četiri vaspitača i pet mladih volontera, od kojih su troje iz Šapca, a koji će realizovati različite kreativne i druge radionice, kaže Snežana Petrović, samostalna stručna saradnica.
U drugoj grupi je četrdeset i devetoro dece iz šabačkih osnovnih škola. Pored teške materijalne situacije, drugi kriterijum za formiranje ove grupe su dobri rezultati koje su učenici pokazali u nastavi. Oni će od 13. do 22. avgusta biti u Baošiću, u odmaralištu Crvenog krsta “Krista Đorđević“.
- S obzirom da smo područje koje je bilo ugroženo poplavama, dobili smo sredstva od donatora, koja još uvek koristimo za dečja letovanja. Do sada su u Baošiću boravila deca iz OŠ “Jevrem Obrenović“, kao i iz osnovnih škola u Majuru i Prnjavoru, a ove godine smo rasporedili mesta za decu iz ostalih devet šabačkih škola. Sa njima idu prosvetni radnici, dva vaspitača i mladi volonteri. Odmaralište je potpuno prilagođeno deci, ima sadržaje tokom celog dana, podrazumeva aktivan omor, od jutarnje učionice, korišćenja plaže i kreativnih radionica posle ručka do brojnih večernjih aktivnosti za šta su zaduženi mladi volonteri. Imaće priliku da upoznaju drugare sa Kosova i iz “Zvečanske“, da razmenjuju iskustva, upoznaju različitosti i da se prilagođavaju. Sve je u duhu Crvenog krsta, humanosti i solidarnosti, sve dele jedni sa drugima, to je ono što je najlepše. Sve je organizovano, oba objekta imaju svoje lekare koji dvadeset i četiri časa brinu o deci, spasioce i učitelje plivanja, dodaje Petrovićeva.
M.F.

Najnoviji broj

15. avgust 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa