28. jul 2016.28. jul 2016.

ŠABAC PONOVO DOMAĆIN

Šabac je ponovo jedan od gradova domaćina zvaničnog turnira Prvenstva Srbije u bič voleju. Odbojka na pesku nije mlad sport, ali je disciplina koja beleži veliku ekspanziju poslednjih godina kod nas, a najkvalitetnije ekipe u Srbiji, prvog avgustovskog vikenda, na Starom gradu, mogu videti i naši sugrađani
Neće biti veliko iznenađenje ako u skorijoj budućnosti, bič volej, popularnošću nadvlada odbojku u sali. Više igrači u odbojci na pesku nisu entuzijasti, već ozbiljni profesionalci. Kada se sve to uzme u obzir, bič volej možemo okarakterisati kao sport budućnosti ““ ističe trener u OK “Zaslon“ Jovan Popović.
Šabac je jedan od osam gradova domaćina turnira Prvenstva Srbije. Mečevi će biti igrani na dva terena, glavnom, pored šabačke tvrđave, kao i na terenu uz košarkaško igralište. Takmičenje je trodnevno. Prvog dana su kvalifikacije, a potom startuju dueli iz glavnog žreba.
- Nema grada u Srbiji koji nije želeo da bude domaćin jednog od turnira, a mi smo ušli u grupu od samo osam domaćina, što dovoljno govori koliko smo prošle godine bili dobri organizatori. Turnir je prilika i za promociju grada, ali i da se podstaknu ulaganja u ovaj sport. Juče je završen proces prijavljivanja, sutra ujutru počinju kvalifikacije, a osim seniorskih mečeva, Odbojkaški savez je organizovao i Dečju ligu ““ dodaje Popović.
Do sada su igrači bič voleja nastupali u šest gradova, Šabac je sedmi domaćin, a preostali su još Novi Sad i Beograd, Ada Ciganlija, gde je planiran finalni turnir. Pokrovitelj šabačkog takmičenja je Grad Šabac, a tehnički organizatori su Odbojkaški savez Srbije i OK “Zaslon“.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa