14. oktobar 2010.14. okt 2010.
PROJEKAT ZA RAZVOJ ZDRAVIH NARAŠTAJA

RASTI ZDRAVO

Prošlog utorka u šabačkoj Gradskoj upravi održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen zajednički projekat Sportskog saveza grada Šapca, Kancelarije za mlade, Udruženja pedagoga fizičke kulture i Zavoda za javno zdravlje pod nazivom “Rasti zdravo“. Generalni pokrovitelj ““ Grad Šabac
Od ponedeljka 18. oktobra u svim šabačkim vrtićima i osnovnim školama počeće realizacija projekta “Rasti zdravo“. Program je prilagođen deci uzrasta od 6 do 8 godina i podrazumeva razvoj osnovnih fizičkih veština koje su preporučene kao priprema za kasniji odabir sporta. Za realizaciju prve faze, iz budžeta grada, biće izdvojeno oko 400.000 dinara mesečno, dok je program za sve zainteresovane mališane besplatan.
Gradska uprava se odlučila da bude generalni pokrovitelj ovog projekta koji ima za cilj poboljšanje zdravstvenog stanja dece, uočavanje deformiteta i mana prilikom razvoja i njihovo sprečavanje ili korigovanje. Zatim, od izuzetnog je značaja, što će za realizaciju ovih programa biti uposleno devetoro mladih ljudi koji se nalaze na spisku Nacionalne službe za zapošljavanje. Usled nedostatka adekvatnog prostora gde bi se sva deca okupila na jednom mestu, aktivnosti će se obavljati u školskim salama. Ovaj put nisu izostavljena ni deca sa seoskog područja, jer će i u njihovim školama biti organizovan isti program ““ istakao je Načelnik za društvene delatnosti Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa