28. jul 2016.28. jul 2016.
SAMA ZAVRŠNICA PRIPREMA KAJAKAŠA ZA OI

VETROVI PORTUGALA NOSE U RIO

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru su pred nama, svečani defile je daleko svega 24 sata, a šabački predstavnici na najvećoj smotri propustiće otvaranje kako bi što spremnije dočekali start kajakaških nadmetanja jer su očekivanja velika
Još kada je prethodnog leta izborena norma za Olimpijske igre, Rio de Žaneiro i avgust, postali su šabačkim kajakašima period prema kome su usmeravane sve pripremne aktivnosti, a druga takmičenja bila jaka provera pred “zemlju sambe“. Od januarskih priprema sprintera u Šapcu, odnosno dugoprugaša u Beču, preko baza u Turskoj, Palanci, Čurugu Svetskih kupova u Duizburgu i Račicama, Evropskog u Moskvi, Nebojša Grujić, Dejan Pajić, Milenko Zorić, uz trenere Uroša Pavlovića i Miroslava Aleksića, stigli su na prag Brazila. Poslednja međustanica je Portugal.
- Nije slučajno izbor baš Iberijsko poluostrvo. Osim klime, u Portugalu duvaju slični vetrovi kao i u Brazilu, a moramo voditi računa o svemu jer će i na Igrama svaki detalj odlučivati. Ovde smo do 10. avgusta i onda krećemo u Brazil. Mislim da smo Novaković i ja u odličnoj formi, potvrdili smo to tokom sezone, ali kao uspešnu, sezonu možemo proglasiti samo ako budemo imali dobar nastup i u Riju. Jedva čekamo početak, sigurno sa istim entuzijazmom stižu i ostale posade... biće to sjajne trke ““ sa mnogo entuzijazma ističe Nebojša Grujić.
Grujić i Novaković veslaju K2 200, Tomićević i Zorić biće posada na 1.000 metara, a istu deonicu, samo u jednosedu, vesla Dejan Pajić. Program OI kajak je ostavio za sam kraj Igara i takmičenja će biti održana od 15. do 21. avgusta.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa