28. jul 2016.28. jul 2016.
MEŠTANI ŠEVARICA PROSLAVILI PRAZNIK ZAŠTITNIKA SELA

DVOSTRUKA RADOST

U utorak, na praznik Svetog Ilije, žitelji Ševarica proslavili su završetak radova na rekonstrukciji Hrama Uspenja Presvete Bogorodice i osvećenje zgrade Doma kulture
Već deset godina meštani Ševarica obeležavaju Svetog Iliju kao zaštitnika sela. Ove godine dva važna događaja na praznik: osveštanje Doma kulture i završetak radova na rekonstrukciji crkve, u kojoj su učestvovali meštani, privrednici i grad. U prethodnih pet meseci uređeno je crkveno dvorište, sagrađeni su letnjikovac, dečje igralište i česma, a hram je dobio novu fasadu.
- Uz Božiju pomoć uspeli smo da završimo sve radove do Svetog Ilije. Drago mi je da smo na ovaj veliki praznik i obeležili završetak radova, a sa radošću smo osveštali i zgradu Doma kulture, koji je važan objekat za sve meštane sela. Ugostili smo gradonačelnika i ostale gradske čelnike, sa željom da im se zahvalimo za pomoć koju su nam pružili u realizaciji projekata koji su važni za sve žitelje Ševarica. Veliku zahvalnost dugujemo i vernicima iz našeg sela, kao i privrednicima koji su finansijski podržali rekonstrukciju naše crkve, rekao je starešina hrama Duško Grujić.
Šabac je primer drugim gradovima u Srbiji, a Ševarice drugim selima na području Šapca, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović prilikom posete ovom mačvanskom mestu.
- Ševarice je jedno od šabačkih sela koje se među privima uključilo u projekat korišćenja sredstava od poreza na imovinu koja se vraćaju tamo gde su skupljena. Zahvaljujući agilnim ljudima iz Saveta mesne zajednice i crkvenog odbora rekonstruisana je crkva i dvorište hrama, a pri kraju je i rekonstrukcija Doma kulture. Sve su to važne stvari za svako selo, pa tako i za Ševarice. Kao gradonačelnik, mogu da budem ponosan na meštane Ševarica, jer su to dobri i posvećeni domaćini koji vode računa o svom selu. Politika koja podrazumeva da ljudi treba više da odlučuju o svojim prioritetima daje dobre rezultate, ko ne veruje, neka dođe u Ševerace i neka proveri, poručio je Zelenović.
U prisustvu gradonačelnika, njegovog zamenika Dušana Kostadinovića i predsednika Skupštine grada Nemanje Pajića i meštana Ševarica, sveštenici, predvođeni pocerskim namesnikom Draganom Petrovićem, osveštali su Dom kulture. Ovaj objekat mnogo znači meštanima Ševarica.
- Rekonstrukcija Hrama Uspenja Presvete Bogorodice i osvećenje Doma kulture su za nas praznici kojima obeležavamo dan našeg mesta. Uređenje sale u Domu kulture je bio veliki posao, a sada smo dosta bliži kompletnoj izgradnji ovog objekta. Ostalo je još da se urede lokali koji se nalaze u prizemlju Doma kulture, rekao je predsednik Saveta mesne zajednice Milan Popović.
U rekonstrukciju Doma kulture u Ševaricama, od 2007. godine, kroz četiri faze, uloženo je 15 miliona dinara. Najveći deo finansiran je je kroz projekat „Dva na dinar“, dok će poslednja faza biti urađena od sredstava koja se prikupe na osnovu poreza na imovinu.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa