28. jul 2016.28. jul 2016.
LETNjE ŠKOLICE KANCELARIJE ZA MLADE GRADA ŠAPCA OTVORILE VRATA ZA NAJMLAĐE SUGRAĐANE

KROZ ZABAVU DO ZNANjA

Tokom avgusta biće realizovano osamnaest besplatnih školica u Šapcu, dve u Prnjavoru i jedna u Predvorici
Od negovanja pravilnog govora, pevanja, igranja, upoznavanja muzike naroda sa različitih kontinenata, crtanja, slikanja, pisanja, učenja o prošlosti, otkrivanja mogućnosti računara i fotoaparata, animacija, origamija do sportskih aktivnosti poput borilačkih veština i gađanja u metu lukom i strelom, sugrađani uzrsta od šest do osamnaest godina tokom avgusta imaće priliku da odaberu ono što ih zanima u Letnjim školicama Kancelarije za mlade grada Šapca.
- Ove godine na programu biće dvadeset jedna školica od ukupno trideset sedam pristiglih prijava. Osamnaest školica biće realizovano u gradu Šapcu, a tri na seoskom području. Dve školice biće održane u Prnjavoru iz oblasti kulture i tradicije, a jedna u Predvorici iz oblasti sporta. Veoma bogat kreativan, edukativan i zabavan program je nešto što naši najmlađi sugrađani mogu očekivati na radionicama. Pozivamo sve zainteresovane mlade ljude da se prijave u prostorijama Kancelarije za mlade i da uzmu učešće na ovim radionicama kako bi upotpunili na kreativan način letnji raspust ““ rekla je Nataša Lazović, direktorka Kancelarije za mlade, na konferenciji za novinare prošlog petka.
Svoja vrata proteklog ponedeljka otvorile su Letnja školica narodne tradicije „Pitaj svoju baku 4“, Letnja školica pravopisa „Pravopisne nedoumice“, „Origami 3D“ i „Put oko sveta“.
- I ove godine ćemo se baviti tradicijom našeg naroda. Izučavaćemo neke nove zanate s kojima se do sada nismo sretali. Pričaćemo o načinima komunikacije nekad, o vrstama prevoza, tipovima naselja. Sve ćemo potkrepiti kao obično nekim praktičnim radovima i interesantnim gostima. Novina je da se ove godine selimo u prostorije OŠ „Vuk Karadžić“ kako bismo sa našim polaznicima podelili naš kutak za narodnu tradiciju i što bolje uradili ovu letnju školicu ““ rekla je učiteljica Snežana Popović koja će zajedno sa koleginicom Radmilom Stojićević iz OŠ „Nata Jeličić“ voditi ovu nadasve zanimljivu radionicu.
Kada su u pitanju godine održavanja ne zaostaje ni školica „Origami 3D“.
- Ovo nam je treća godina. Do sada smo imali dosta uspeha. Deca su prilično zadovoljna. Pretpostavljam da smo zato i prošli na ovom konkursu. Inače, školica „Origami 3D“ obuhvata savijanje i oblikovanje papira tradicionalne japanske veštine. Ove godine ćemo imati novinu da ćemo raditi ukrašavanje praktičnih predmeta koje deca mogu koristiti kao poklone u raznim situacijama ““ izjavila je Ljubica Pavlović, učiteljica OŠ „Stojan Novaković“, voditelj Letnje školice „Origami 3D“.
Za one željne da saznaju više o pravopisu danas i sutra je krajni rok da se pridruže Letnjoj školi pravopisa koju vodi predavač Nikola Tanasić.
- Ovo je sjajna prilika da deca koja nisu bila u mogućnosti da otputuju ili koja su se vratila sa letovanja dođu i učestvuju u ovakvom vidu vannastavnih aktivnosti koje pruža Kancelarija svojim bogatim sadržajem. Na Školici pravopisa pokušaćemo da definišemo pojam pravopisa, govorićemo o jezičkoj kulturi, o jezičkim nedoumicama. Učenici će biti u prilici da budu u ulozi lektora, profesora srpskog jezika, novinara. Pravićemo izveštaje, vesti, uređivaćemo naslovnu stranu. Naš cilj je da deca uče kroz igru i da steknu znanje koje će kasnije primeniti u daljem školovanju ““ obećao je Nikola.
Kroz znamenitosti Evrope zahvaljujući radionici „Put oko sveta“ sve zainteresovane povela je Nataša Popović, prof. geografije.
- Ovde ćemo učiti o znamenitostima Evrope i vanevropskih kontinenata, o najlepšim građevinama, neobičnim predelima. Videćemo koliko priroda može da nas iznenadi svojom kreativnošću. Takođe ćemo i mi biti kreativni jer ćemo pored teorijskog dela imati praktičan deo. Znanje ćemo obnavljati kroz asocijacije, kviz, rebuse. Cilj ove radionice je da deca prošre svoje znanje iz geografije i da budu motivisani na dalje samostalno istraživanje ““ poručila je Nataša.
Već od subote, 6. avgusta, startuju nove školice „Muzička radionica“, „Narodna tradicija u Mačvi“ koja će se održati u Prnjavoru, „Papir stvaraonica“, „Kako radi fotoaparat“ i mnoge druge. Za više informacija zainteresovani se mogu obratiti zaposlenima u Kancelariji za mlade grada Šapca ili obavestiti putem telefona 314 ““ 031 i
e-mail: sabacyouth@gmail.com
O. Gavrilović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa