28. jul 2016.28. jul 2016.
NAJAVA

VANVREMENI JALOVIK

Od 6. do 16. avgusta održaće se 39. saziv Jalovičke likovne kolonije
Jalovička likovna kolonija ugostiće ovog avgusta umetnike po 39. put. U Jaloviku će deset dana stvarati savremeni vizuelni umetnici čiji dosadašnji rad obećava produkciju koja će korespondirati sa savremenom svetskom scenom. Selektor Branislav Nikolić uputio je ove godine poziv: Emiliji Radojčić (Srbija), Nini Todorović (Srbija), Ivanu Petrović (Srbija), Relji Bobić (Srbija), Marku Marković (Srbija), Aleksandru Jestroviću Jamesdinu (Srbija), Mariu Kolariću (Hrvatska), Joakimu Muonvuosinu (Francuska) i Silvii Lorenc (Nemačka)
Na završnoj izložbi 39. saziva koja će se održati 15. avgusta u galeriji Kolonije, kustos, Una Popović, koja će ujedno uređivati i katalog ovogodišnjeg saziva, trebalo bi da raspolaže sa obiljem raznovrsnog vizuelnog i audio materijala nastalog tokom trajanja Kolonije od kojeg će koncipirati zanimljivu postavku kao svoje viđenje ovogodišnje produkcije.
Dečja Kolonija radiće ovog leta od 8. do 12. avgusta pod rukovodstvom Ane Gemaljević i Đenadije Šujić u prostorijama osnovne škole u Jaloviku. Završna izložba radova nastalih u dečjoj koloniji biće otvorena u školi 12. avgusta.
Tokom trajanja Kolonije umetnici će po već ustaljenoj praksi održati u večernjim satima, prezentacije svoga stvaralaštva.
Kolonija se i ove godine održava u organizaciji Biblioteke „Diša Atić“ a pod pokroviteljstvom opštine Vladimirci i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa