28. jul 2016.28. jul 2016.
DECENIJE FUDBALSKOG KLUBA DRINA U BADOVINCIMA

ŽIVOT PIŠE SEĆANjE

Osnovan pre devet i po decenija, Fudbalski klub “Drina“ Badovinci u ovom najvećem mačvanskom selu, obeležio je proteklog vikenda 95. godišnjicu postojanja i uspešnog rada. Tim povodom fudbaleri nove generacije “Drine“, organizovali su memorijalni turnir na kome su se u dva dana takmičile ekipe: Fudbalskog kluba “Mačva“ iz Bogatića, “Mladost“ iz Očaga, veterani Mačve i domaćini. U predigrama nastupili su omladinci Dublja i domaćini.
Sveukupni pobednik, posle izvođenja jedanaesteraca u finalnoj utakmici između fudbalera “Mačve“ iz Bogatića i slavljenika je FK “Mačva“ Bogatić.
- U Badovincima je igran fudbal i pre Drugog svetskog rata ( Od 1921. do 1941. ) Pamtimo sva iskušenja koja je klub bogate tradicije prošao od osnivanja 1921. pa sve do danas. Fudbalska lopta se u ovom selu kotrljala na livadama i strnjikama, a tek 1934. godine FK “Drina“ je dobio svoje stalno fudbalsko igralište u placu Draginje Jevtić, rekao je između ostalog hroničar ovog sela Ljubinko Jevtić koji priprema i knjigu Istorija sela Badovinci u kojoj će kako naglašava biti više reči o “Drini“, jednom od najstarijih fudbalskih klubova u Mačvi.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa