28. jul 2016.28. jul 2016.
IZMENE ZA PODSTICAJE U STOČARSTVU

POŠTOVATI ROKOVE

Proizvođači koji prodaju grla u prvih devet meseci, tj. do 30 septembra, a ne podnesu zahtev do 15. oktobra 2016. godine, gube pravo na subvencije
Izmene u pravilniku o ostvarivanju prava na podsticaje za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi u 2016. godini tiču se načina podnošenja zahteva Upravi za agrarna plaćanja, tačnije vremenskog roka.
- Za sva grla prodata klanici, odnosno izvoznoj farmi u periodu od 1. januara do 30. septembra 2016. godine, prvih devet meseci, proizvođači će podnositi zahteve Upravi za agrarna plaćanja po prijemu dokumentacije od kupca najkasnije do 15. oktobra ove godine. Ostavljeno je dodatnih petnaest dana za podnošenje zahteva za one proizvođače koji krajem septembra prodaju svoje tovljenike, tako da imaju dovoljno vremena da i oni podnesu zahtev. Oni proizvođači koji svoja grla prodaju u poslednja tri meseca 2016., oktobru, novembru i decembru, svoje zahteve podnosiće počev od 1. januara 2017. godine. Znači dokumentaciju koju dobiju od klanice, odnosno izvozne farme čuvaju kod sebe i zahtev podnose u 2017. godini - kaže dipl. inž. stočarstva Zoran Kozlina, savetodavac u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Šabac
Proizvođači koji prodaju grla u prvih devet meseci, tj. do 30 septembra, a ne podnesu zahtev do 15. oktobra 2016. godine gube pravo na posticaje, te je veoma važno voditi računa o poštovanju ovih rokova.
- Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Šabac stoji na raspolaganju tovljačima za razrešenje bilo kakvih nedoumica vezanih za ostvarivanje ovih prava te molim proizvođače da nam se svakako obrate za pomoć ““ poručuje Kozlina.
O. G.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa