28. jul 2016.28. jul 2016.

Najpoželjniji poslodavci u Srbiji

Rezultati istraživanja „Najpoželjniji poslodavac 2016“ pokazuju ko su najatraktivniji poslodavci u Srbiji i šta ih čini tako zanimljivim za kandidate. Istraživanje je tokom februara i marta popunilo preko 10 000 ispitanika na sajtu Poslovi.infostud.com. Učesnici u istraživanju su birali najpoželjnije poslodavce na osnovu ličnog suda, naveli šta poslodavca čini atraktivnim, koliku zaradu očekuju kod takvog poslodavca, o kakvom tipu kompanije se radi. Deset najbolje ocenjenih kompanija su: Coca- Cola HBC ““Srbija d.o.o Zemun, NIS A.D. Novi Sad, Telenor d.o.o Beograd, JP EPS Beograd, Telekom Srbija a.d Beograd, Nordeus d.o.o. Beograd, Microsoft Softnjare d.o.o. Beograd, Philip Morris Services d.o.o Beograd, JP Pošta Srbije Beograd, Delta holding d.o.o Beograd.
Učesnici u istraživanju kod poslodavaca najviše cene dobre međuljudske odnose i radnu atmosferu. Na drugom mestu se nalaze prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, dok se visina plate tj. materijalni razlozi nalaze na trećem mestu. Među kriterijumima koji utiču na atraktivnost poslodavca se nalazi i sigurnost radnog mesta, ugled i reputacija kompanije, ali i dobar tretman zaposlenih od strane menadžmenta.
Strane privatne kompanije najpoželjnije za rad, državne firme gube na popularnosti.
U odnosu na tip vlasništva najveći broj ispitanika, gotovo 40% smatra da je najbolje raditi za privatne kompanije u stranom vlasnišvu. U državnim firmama bi radilo više od četvrtine anketiranih, dok bi se oko 17% učesnika istraživanja odlučilo za domaću privatnu kompaniju.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa