28. jul 2016.28. jul 2016.
VLADIMIRCI: NOVA RADNA MESTA

KREĆE FASO

Firma Iv Lajn iz Beograda postavila je liniju za reciklažu otpadnom materijala i počela probnu proizvodnju. Za 25 radnih mesta sprema se iz mase nezaposlenih uglavnom mladi kadar. Sve liči na stara dobra vremena u krugu fabrike koja je plenila pažnju.
- Od 2004. godine trajala je agonija ove fabrike, a potom je eto iz ruine i opustošenog prostora gde je ukraden i Trafo nikla je eto nova proizvodnja koja će od otpada očistiti ove prostore a i šire, kaže predsednik opštine Vladimirci Milorad Milinković i dodaje.
- Najbitnije je da se radi i da lagano oživljavamo nekadašnje ruine. Ukoliko se uvede i smenski rad eto još dvadesetak radnika i našoj sreći neće biti kraja. Firmi Iv Lajn veliko hvala što ulaže u malu sredinu i nadamo se da će i drugi poći tim pute. Tim pre što donosi u Vladimirce mašine u vrednosti od pola do milion evra, a to govori samo za sebe, kaže Milinković.
Prostor od kojeg se okretala glava sada odiše užurbanošću a, vreće sa skoro tonu materijala za nastavak proizvodnje u drugim fabrikama niže se u sve većem broju. Uskoro i punom parom kreće FASO.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa