4. avgust 2016.4. avg 2016.
ODRŽANA ŠESNAESTA „BUBIJADA“

„BUBA“ NIKAD NE IZLAZI IZ MODE

Ovogodišnja „Bubijada“, održana prošle subote, okupila je stotinak ljubitelja čuvenog nemačkog vozila iz Srbije i zemalja regiona. Na manifestaciji su viđena vozila starija od 60 godina, a organizatori ističu da je susret zaljubljenika u „Bubu“ protekao u najboljem redu.
Nezaobilazna stanica na susretima ljubitelja „Bube“ već 16 godina je Šabac. U našem gradu prošle subote sastalo se skoro stotinu zaljubljenika u legendu nemačke auto industrije. Među različitim modelima pažnju su privlačili najstariji, među kojima su tri veterana iz 1953. godine. Naravno, nisu na prodaju, iz jasnih razloga.
- Često me na semaforu, dok čekam zeleno svetlo, pitaju da li je auto na prodaju i koliko vredi. Ljubav prema ovom automobilu i uživanje u vožnji nemaju cenu. Ja svoju „Bubu“ doživljavam kao igračku, to nije ozbiljan auto da bi se poredio sa modernim vozilima. Jednostavno je, ili volite „Bubu“ ili ne. Nikada je ne bih prodao, možda bih je samo zamenio za još stariji model, rekao je Ivan Vesković, vlasnik oldatjmera iz Beograda.
Među učesnicima skupa su i gosti iz regiona, koji samo zbog „Bubijade“ kreću na dalek put i dolaze u Šabac.
- U vaš grad sam do sada dolazio „Folksvagenovim“ kombijem, a ove godine po prvi put sam došao „Bubom“, iz 1966. godine, koja se vodi na moju suprugu. Četvrti put sam u Šapcu, a od mog društva došli su ljudi sa tri vozila iz Podgorice i jedan automobil iz Kotora. Druženje u Šapcu je uvek lepo, a uspostavili smo i uzvratne posete. Ukratko, zahvaljujući „Bubijadi“ stvorili smo novu prijateljsku tradiciju, rekao je Aleksandar Bojović iz Podgorice.
Organizatori su više nego zadovoljni ovogodišnjim izdanjem manifestacije, koja se održava pod pokroviteljstvom grada Šapca.
- Prezadovoljni smo brojem učesnika, iako nam vreme proteklog vikenda nije bilo saveznik. Imali smo dosta novih modela, koji do sada nisu viđeni u Šapcu, a tu su bili i oldajmeri, stari preko šest decenija. Videli smo i tri restaurirana modela, koji izgledaju veoma lepo. Ono što smo očekivali, to se ostvarilo. „Buba“ i dalje živi, a dokle god budemo mogli, čuvaćemo sećanje na ovaj automobil, naglasio je Bogdan Mijailović, organizator „Bubijade“.
Druženje ljubitelja „Bube“ nastavljeno je u kampu na Starom gradu, uz sportska nadmetanja, poput bacanja radilice u dalj i muziku Vatrene vode.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa