4. avgust 2016.4. avg 2016.
PREDŠKOLSKA USTANOVA NAŠE DETE U OZBILjNIM PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU

TRI NOVA VRTIĆA

U PU “Naše dete“ pripreme za otvaranje tri nova vrtića u kojima će biti mesta za 220 mališana. U najavi i nova usluga poludnevnog boravka
U okviru PU “Naše dete“ trenutno funkcioniše 15 vrtića sa oko 1.900 mesta za naše najmlađe sugrađane. Prilikom nedavno završenog Konkursa za upis , skoro sva mesta su popunjena, a za septembar i oktobar najavljen je završetak tri nova vrtića u koja će moći da se smesti 220-oro dece. Takođe, od jeseni bi trebalo da profunkcioniše i nova usluga poludnevnog boravka.
-Na nedavno završenom Konkursu popunili smo 294 mesta od ponuđenih 300. Ostalo je još nekoliko slobodnih mesta u vrtiću “Mladost“ u popodnevnoj smeni, na Letnjikovcu i u Majuru. Ostalu decu nismomogli da primimo pa smo postigli dogovor sa osnivačem da preuzmemo još tri lokacije u gradu i otvorimo nove grupe. Dakle, oni koji su trenutno “ispod crte“će moći da budu upisani ujedan od tri nova vrtića čija su otvaranja predviđena u septembru i oktobru- ističe Snežana Greci, iz PU “Naše dete“.
Prema predviđenom programu, u septembru će početi sa radom vrtić “Meda“ kod hotela “Galeb“. U njemu će biti smešteno četiri vaspitne grupe uzrasta od 2012. do 2015. godište, dok će u vrtiću “Milica“ na Čaviću, koji takođe počinje sa radom u septembru biti mesta za tri jaslene grupe. Od 1. oktobra počeće da radi i treći vrtić kod “Pčelice“ u kom će biti mesta za četiri vaspitne grupe.
Pored proširenja smeštajnih kapaciteta u toku je riprema još jedne novine. Nime, intenzivno se radi na sklapanju ugovora za novu uslugu poludnevnog boravka za decu od 3 do pet i po godina. Zahvaljujući činjenici da Grad finansira 80 odsto od ukupne cene, usluga poludnevnog boravka će roditelje koštati 1.982 dinara.
-Pored poludnevnog boravka trudimo se da vaspitno obrazovni program proširimo i preko projekata. Jedan od njih je i “Školica života“ koja će se sprovoditi u Prnjavoru. To nam omogućuje širenje programa na seoskom području- istakla je Jasmina Vuletić.
(Preuzeto sa TV Šabac)

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa