4. avgust 2016.4. avg 2016.
PREDSTOJEĆEG VIKENDA U SOVLjAKU I CRNOJ BARI

MAČVANSKA SVADBA I HAJDUČKI VIŠEBOJ

Predstojeće “Hajdučke večeri“ biće održane 13. i 14. avgusta u Etno parku Sovljak i kraj Drine u Crnoj Bari.
Prvog dana ove tradicionalne manifestacije ( subota 13. avgust ) program počinje od osam časova, takmičenjem u gađanju glinenih golubova. Potom od devet časova takmiče se ribolovci. U deset je hajdučki kotlić.
Program ovog dana biće nastavljen od šesnaest časova revijalnom šetnjom mladih folklornih ansambala od crkve do Devine kafane. Od sedamnaest časova je sajam etno hrane, pića i domaće radinosti. U nastavku ovog dana za devetnaest časova zakazan je kulturno-umetnički program, od dvadeset časova je takmičenje pevača amatera , a potom od 22 koncert Pavla Dejanića.
Drugog, glavnog dana, ( nedelja 14. 08. ) manifestaciju od jedanaest časova otvaraju biciklisti ( Biciklom kroz Mačvu od Bogatića ispred osnovne škole, preko Sovljaka do Crne Bare ). Potom je mačvanska svadba, po tradicionalnim običajima koja počinje okupljanjem svatova na Hipodromu u Bogatiću od 12. 30 časova. Uz uobičajenu šetnju, igru svatova u centru Bogatića, savladavanje hajdučke busije u Sovljaku, te izvođenje mlade iz roditeljskog doma, koji je kao i uvek u Etno parku u Sovljaku, parada svatova u fijakerima i čezama se završava u Crnoj Bari, kod mladoženjine kuće. Neće izostati ni svadbeno kolo, kod Devine kafane u Crnoj Bari, kao ni sajam etno hrane, pića i domaće radinosti. Takmičenje za izbor harambaše 2016. godine u Crnoj Bari počeće od 19 časova, a posle toga od 21 koncert folklornog ansambla “Đido“. Proglašenje harambaše uz dodelu sablje, predviđeno je oko 22 časa uveče, a posle toga koncert Ane Bekute.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa