4. avgust 2016.4. avg 2016.
POČINjE PRVA LIGA SRBIJE 2016/2017

Duel crveno-crnih

Posle neočekivanog otkazivanja Bežanije, „crveno ““ crni“ su bili prinuđeni u kratkom roku da nađu rivala za „generalku“, te je dogovoreno gostovanje Borca iz Sakula, člana Srpske lige „Vojvodina“. Slavili su 2:0. Pitanje koliko je ovakav rival mogao da pokaže pravu snagu novog prvoligaša, ali čitav meč, domaći su dominirali i kontrolisali igru
Meč je započela postava: Pejović M. Pejović F. Lazarević, Ristivojević, Blagojević, Jeremić, Ivić, Milosavljević, Obrovac, Stančetić i Matić. Oba gola postignuta su u prvom delu. Prvo je pogodio Ristivojević glavom, posle odličnog centaršuta sa leve strane Jeremića. Drugi pogodak Šapčani su postigli posle napada po desnoj strani. Odbijenu loptu halfa Borca „iz prve“, sa oko 20 metara, u gol šalje Obrovac. Bili su blizu igrači Mačve da postignu još nekoliko golova, ali ruku na srce, u nekoliko kontri pripretio je i gost. U prvom delu su pogodili stativu, dobro je intervenisao i Pejović, a u nastavku su promašili i jedanaesterac.
Rezultati na pripremama deluju ohrabrujuće, raduje dobra igra pridošlica, ali sada to treba nastaviti u Prvoj ligi. Prvi rival je, praktično, idealan za start. Užička „Sloboda“, po ko zna koji put, volšebno je ostala u ligi, daleko je od tima koji može da ima bilo kakve druge ambicije od opstanka, a opet je stari rival „provincijskog Urugvaja“ i veliko ime za naše prvoligaške uslove koje bi moglo da na tribine dovede solidan broj gledalaca.
Sve do sredine jula, Užičani su bili srpskoligaši, a onda je „za zelenim stolom“ stigao poziv da se vrate u Prvu ligu. „Ere“ svakako svrstavaju među rivale protiv kojih se mogu očekivati bodovi, naročito u Šapcu. Neće svi biti na raspolaganju Predragu Roganu. Lekanić je teže povređen i verovatno će propustiti celu polusezonu, a start će propustiti i Nikola Milinković.
Stari derbi startuje u subotu, od 17 sati i 30 minuta na stadionu Mačve.
PRIPREME U PAR REČI
Rezultati: „Drina“ (Z) 5:1, „Radnički“ (O) 3:1, „Sloga“ (P) 2:0, „Jedinstvo“ (BP) 2:0, „Teleoptik“ 3:1, „Zlatibor“ 1:0, „Borac“ (S) 2:0.
Novajlije u timu: Dejan Blagojević (Drina Zvornik), Lazar Ivić (Sloga PM), Marko Memedović (Sloga PM), Bojan Matić (Loznica), Marko Stančetić (Napredak), Perica Stančeski.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa