4. avgust 2016.4. avg 2016.

MEDALjE ZA VEŽBAČE

Članovi kluba “Beasts“ (“Zveri“) iz Šapca osvojili su 21 medalju na međunarodnom street njorkout takmičenju održanom nedavno u Valjevu. Klub jedne od najmlađih sportskih disciplina funkcioniše oko godinu i po dana, a od nedavno, u svoju biografiju, “zveri“ mogu da upišu i prva priznanja
Bio je to međunarodni turnir, više od 200 takmičara iz bivše Jugoslavije je učestvovalo. Mi smo osvojili 21 medalju. Stefan Đurđević, Nuko Damnjanović, Nemanja Stanišić bili su na postoljima u uzrasnoj kategoriji 2000 ““ 2003. godište, dok sam se ja takmičio u starijoj, “™97 ““ “™99 godište ““ ističe Nemanja Radojević, jedan od osvajača medalja.
Kako ističu Šapčani, Valjevo je organizovalo najveći turnir u Srbiji, a očekuju da sport tek u narednim godinama dobije na popularnosti.
- Postoje dve kategorije, free style, odnosno akrobacije, gde odluke donosi žiri i ponavljanja, klasične vežbe poput sklekova gde je cilj što više puta ponoviti određenu radnju. Medalje jesmo osvojili u ponavljanjima, ali smo imali i četvrto mesto u akrobacijama.
Proletos je u Benskoj bari organizovana prezentacija mlade sportske discipline, a želja ovdašnjeg kluba je da uskoro organizuje i takmičenje u Šapcu, kako bi što veći broj mladih privukli uličnom vežbanju.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa