4. avgust 2016.4. avg 2016.

ČIVIJAŠKI HOROSKOP

LAV
Sigurno da vam je mnogo teže palo to što vas je ON prekorio da gledate u mobilni nego što vas je Šešelj nazvao “klempom“. Niste vi krivi što vas je priroda obdarili više u ušima i to ne bi trebalo da bilo kome smeta. Malo li ste pretrpeli zezanja u školi, tako da nije trebalo da vas bivši šef proziva, ali kud bre da se zagledate u mobilni dok ON čita ekspoze. Pazite, to vam je prvi žuti karton. Sledeći je ““ gudbaj Čarli. Ako neko može da čita šest sati, možete i vi da slušate.
DEVICA
Lepo ste vi dočekali da vas kum i nekadašnji učenik i sledbenik snabdeva pelenama pred milionskim auditorijum. Ali, istrpeli ste to dostojanstveno. Treba sve to progutati, ipak ste u koaliciji sa NjIM u Zemunu, i dete vam tamo radi. Ako je vama i malčice bilo teško zbog tog dugotrajnog čitanja ekspozea, morate priznati da vam je, ipak, malo bilo drago oko srca, jer je ON je vaše čedo, vi ste ga glasali gledajući sebe u ogledalu. A, sada je poraslo dete, osamostalilo se“¦
VAGA
Lako je vama, vi ste svoj opstanak u vladi davno prebrinuli i onda se na miru bavite vašim sektorom ““ Hrvatskom. Susedi bi vam mnogo “pali“ lakše da ste postali ministar policije ili odbrane, kao što ste i očekivali, ali i kao ministar rada imate svakolika ovlašćenja da date svoj doprinos u unazađenju odnosa između dve zemlje. Toliko ste nestrpljivi da čujete odgovor EU na premijerovo pismo da ste morali da se malo primirite. Bidite spokojni, Beograd i Zagreb neće skoro da se primire.
ŠKORPIJA
To što ste ministar unutrašnjih poslova znači da se bavite poslovima unutar zemlje. Za spoljne poslove je zadužen Dačić, a za Hrvatsku Vulin. Mada, nije na odmet da se neka umerena reč i diplomatska poruka uputi Zagrebu u smislu da tamo neki ministar hrvatski može da ućutkuje svoju mamu i tatu, a ne Srbiju. Važno je uvek biti na braniku otadžbine i poslušati NjEGA kada to traži od vas. A, vama to nije potrebno, jer ga uglavnom preduhitrite.
STRELAC
Gde bre baš vi da se oglasite i da govorite o širini i toleranciji. Vi ste ponikli iz stranke koja je naširoko poznata, kako po širini, tako i po toleranciji. Sećate se da ste bili pravi radikal. To što ste sada dogurali do mesta vojvođanskog premijera daje vam za pravo da delite lekcije kapom i šakom, pa čak i Čedi za koga, realno, nije ni bilo mesta u NjEGOVOM kabinetu.
JARAC
Kako je milina bilo biti vi ovih dana. Vi ste miljenik sreće. Kako ste se samo oblizivali prilikom čitanja espozea, to ni malo dete ne može kada dobije slatkiš. Vaš slatkiš nije ništa novo u odnosu na onaj koji ste dosada lizali, ali nastavićete da ga ližete. Mali je problem taj što se u vašem sektoru dašavaju neke čudne stvari i gotovo ćete svakodnevno morati da se bakćete sa notama, ali izborićete se već vi. Ako zatreba, tu je Vulin.
VODOLIJA
Vaša mudra i pametna odluka da se vratite iz Rija je obradovala naciju, ali i sportiste. Do sada ih je terao neki baksuz i svuda gde ste se pojavili oni su kiksnuli. Pa, čak i tamo gde se niste pojavili, isto. Daleko je dogurala vaša karma. Verujemo da nije bilo lako ubediti Dragicu da spakuje sve te kompletiće koje je ponela u daleki Brazil, i da se odrekne Kopakabane, ali vaša reč mora da se sluša. Sada možda i negde pobedimo. Baksuzi su stigli kući.
RIBE
Ponovo ste nas prešli. Mi se spremili za 400 i kusur strana ekspozea, kad ono “samo“ 68. Olako prelazite spreko svega što ste rekli. Mislite da će sve to lako proći kod naroda. Hoće, ali dokle? Ispunite jednom ono što kažete. Niko vam nije kriv što ste se umorili prilikom čitanja, sami ste tražili. Za Boga miloga, prestanite da kukate. Eto nove Vlade. Zasucite rukave i radite.
OVAN
Očekivali smo da će se i za vas naći neko mesto u Vladi. Prosto je nemoguće da ste izostavljeni, a nema vas ni u Parlamentu. Svi ti vazduplohovi i ostali lapsusi, kao i kupovina karte za prvi let u Njujork, nisu vam pomogli da se dokopate ministarske fotelje. Ne treba klonuti duhom. Eto, otvorilo se mesto direktora Pošte Srbije, možda vas se seti.
BIK
Svi su očekivali da ostanete u Vladi. Veliko je iznenađenje za sve što ste ispali iz prvog tima. Zašto? Verujemo da to samo ON zna. Nešto ste se preračunali, ili ste ga zezenuli. Ne brinite ništa. Ruka ruku mije i naćiće se nešto već za vas.Nije loše kod NjEGA biti ni na rezervnoj klupi Spominje se BIA, kao i mesto gradonačelnika, ali o tom, potom.
BLIZANCI
Zlotvori vam ne daju mira.Iskopali su vam neki mali dug tamo u Americi i odmah digli halabuku. Kao, dugujete za porez u Americi više nego Al Kapone svojevremeno. Nije to ni neka kinta. Milionče. Zaradilo se to, tačnije ““ zaradila je žena, kao i sve drugo što imate. A, lepo ste im pomogli da dođu na vlast na Vračar, i vidite kako vam vraćaju. Ne brukajte se i vratite taj dug, ako ga uopšte ima, da vas ne proziva onaj Željko Mitrović kojeg Informer nije napadao kada je Srbiji za porez dugovao mnogo više od tog miliončeta.
RAK
Kako će Srbija bez vas, ako nas, ne daj Bože, ponovo pogodi jednom u hiljadu godina neka poplava. Verujemo da ON nije dva puta razmislio kada je mesto bez portfelja ostavio bez vas. Vi ste u tim kriznim situacijama bili toliko moćni i neprimetni da je u poplavama sve teklo kao bistra voda u potoku. Ostaje nam da se nadamo da su sa vama iz Vlade otišle i sve mogućnosti da nas ponovo, jednom i hiljadu godina, strefi poplava.
PS. U ovom tekstu nismo spominjali...
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa