4. avgust 2016.4. avg 2016.

BAZEN U BOGATIĆU TREBA ZAOBILAZITI

Nedavno sam sa suprugom posetio privatni bazen u Bogatiću i šokiran onim što sam video ““ rešio sam da vam napišem ovaj dopis. Ovo bi trebala da bude opomena svim Šapčanima koji požele da odu na te bazene. NEMOJTE DA IDETE!
Počeću od početka. Na ulazu u bazen ni malo ljubazan službenik koji prodaje ulaznice po ceni od 500 dinara za ulazak na bazen. Uzgred to je ubedljivo najviša cena za ulazak u jedan bazen u širokoj okolini Šapca. Kupili smo dve ulaznice (od kojih vam jednu šaljem kao korpus delikti) i dobili dva okrugla probušena žetona koji se odmah na ulazu ubacuju u jedan prorez na automatskoj kapiji. Tek tada kapija se deblokira i ulaz na bazen je omogućen ““ ali za svakog posetioca pojedinačno. Ne vidim razlog za ovu automatizovanu kapiju ““ koja izgleda kao ulaz u zatvor. Zar nije dovoljno kupiti kartu i proći na bazen???
Na ulaznim vratima bazena stoji papir na kome piše “zabranjeno je unošenje hrane i pića“ a na samom bazenu je izložena tabla na kojoj je kredom napisamo “ponuda pića“ na bazenu. Cena jednog pića je od 300 do 500 dinara!!! Većina pića košta 375 dinara. Znači dva pića ““ koštaju 750 dinara... a za te pare četvoročlana porodica može da ima savršen ručak (sa dezertom!).
Kad se odmakneš od ulaza i dođeš do bazena ““ zapanjuje u kakvom je stanju površina oko bazena. Skinute su pločice (koje su se verovatno klizale) i na podu je ostala neravna površina na koju su bile zalepljene pločice. Na ovoj površina ni na koji način ne može da se održava higijena. Da se briše sunđerom nije moguće jer je površina neravna i oštra, a da se čisti metlom takođe je nemoguće jer površine nije ravna. Ne znam od kada je površina oko bazena u ovakovm očajnom stanju, ali znam da zbog slabe higijene i ostataka hrane u neravninama ““ rojevi dosadnih mušica ometaju mir kupačima. Za neverovati u kom su broju mušice prisutne u okolini bazena.
A onda kad sam pomislio da sve zaboravim ulaskom u vodu nastupio je najveći šok. NIKADA NI JEDAN BAZEN NA KOME SAM SE KUPAO NIJE IMAO PRLjAVIJU VODU. Voda u bazenu je bila toliko mutna da se i ako je dubina bazena oko 140 cm ““ nisam mogao da vidim prste na nogama. Donja i bočne strane bazena su bile užasno klizave i obložene ljigavom masom koja je skoro onemogućavala kretanje po bazenu. Pri kretanju kroz vodu sa dna se podizala zelenkasta masa koja je kompletnoj vodi u bazenu davala zelenu boju. Neko je pitao gazdu bazena i on im je odgovorio da su to alge i da “to nije opasno“.
Neprijatan miris vode pogoršavao je prisustvo dugačkih ženskih dlaka u vodi kao i mnoštvo mrtvih mušica koje su plivale na površini vode. Šlag na tortu su žabe koje su plivale po bazenu.
Pitao sam jednu gospođu ““ od kad je voda na bazenu ovakva? Ona mi je rekla “ovo je sjajno kako je bilo“!!! Posavetovala me je da pogledam bazen za decu u neposrednoj blizini. Poslušao sam je ““ otišao samo do dečjeg bazena i nisam mogao da verujem ono što sam video. Velike površine bazena su ostale bez zaštite (plave boje na dnu) što daje veoma ružnu sliku. Voda još prljavija nego u velikom bazenu. Na središnom delu bazena ““ gde se sudaraju dve stuje vode ““ blato ““ da, da blato. Kade se uđe u vodu i prođe kroz taj talog digne se mulj i voda postane crna. U ovom bazenu je bilo više žaba nego dece koja su se kupala.
Vratio sam se do veliko bazena ““ seo na ležaljku i nisam imao snage da se okupi u onako prljavoj vodi.
DA LI JE IKAD SANITARNA INSPEKCIJA BILA NA OVOM BAZENU??? Kada su uzimani uzorci vode za hemijsku i bakteriološku analizu?
Svaki savestan inspektor bi morao da zabrani rad ovog bazena. Okolina bazena nema pločice ““ te je održavanje higijene NEMOGUĆE. Hrapava površine oko bazena (posle skidanja pločica) je idealna za razmnožavanje insekata. Veruje da je prenošenje gljivičnih infekcija (atletsko stopalo) ““ u ovakvim uslovima veoma učestalo.
Voda koja je unutra, prljava sa brojnim dlakama, mrtvim insektima i zelena od algi ““ nije ispravna za kupanje.
Reakcija mnogih posetilaca bazena ““ na nemoguće uslove na bazenu ““ bila je slična kao moja.
Nisam se kupao ““ a VERUJEM DA VIŠE NIKADA NEĆU OTIĆI NA TAJ ZAPUŠTEN BAZEN. Nadam se da će sugrađani pročitati ovo moje upozoravajuće pismo ““ i u širokom luku zaobilaziti bazen u Bogatiću.
Dr Dragutin Č. Jovanović, lekar sp

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa