4. avgust 2016.4. avg 2016.

Sastav nove Vlade Srbije

Premijer Aleksandar Vučić; Prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić; Potpredsednik i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović; Potpredsednica i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović; Potpredsednik i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić; Ministar privrede Goran Knežević; Ministar finansija Dušan Vujović; Ministar odbrane Zoran Đorđević; Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović; Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić; Ministarka pravde Nela Kuburović; Ministarka državne uprave Ana Brnabić; Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević; Ministar zdravlja Zlatibor Lončar; Ministar rada, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin; Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić; Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević; Ministri bez portfelja Jadranka Joksimović, Slavica Đukić-Dejanović i Milan Krkobabić.
Goran Knežević novi ministar privrede je rođen 1957. godine u Banatskom Karlovcu, 1982. je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Takođe, obavljao je funkciju ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Srbije od 2012. Od 2014. član Odbora direktora NIS. Član je Predsedništva SNS, više puta je biran za poslanika u Skupštini Srbije.
Branislav Nedimović ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine je rođen 1977. godine u Sremskoj Mitrovici. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Izabran je za poslanika u Narodnoj skupštini Srbije 2004. godine i tu dužnost je obavljao do 2008. Gradonačelnik Sremske Mitrovice je bio u dva mandata od 2008. do 2016. godine. Član je Predsedništva SNS od 2016. godine.
Nela Kuburović, ministarka pravde je dosadašnja pomoćnica ministra u sektoru za pravosuđe, sa dugogodišnjim stažom u tom resoru. Kuburović je prethodno u Ministarstvu pravde od 2008. godine radila najpre kao savetnik za poslove Visokog saveta pravosuđa, a od aprila 2009. godine za pružanje stručne pomoći Visokog saveta sudstva i Državnom veću tužilaca. Za pomoćnika ministra pravde izabrana je 2014. godine. Rođena je u Sarajevu 1982. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala je 2005. godine, a potom je završila poslediplomske studije na smeru za privredno pravo.
Ana Brnabić nova je ministarka državne uprave i lokalne samouprave. Do sada je bila predsednica upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). U 2013. je dobila priznanje „Biznis dama godine“ u kategoriji društveno odgovorno poslovanje. Aktivno je učestvovala u osnivanju NALED kao viši koordinator USAID programa za ekonomski razvoj opština, i od tada sarađuje sa Izvršnom kancelarijom na jačanju kapaciteta
Mladen Šarčević, novi ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je generalni menadžer Obrazovnog sistema „Ruđer Bošković“. Gimnaziju „Ruđer Bošković“ osnovao je 2003. godine, zatim i prvu privatnu osnovnu školu istog imena, a pre nekoliko godina i Predškolsku ustanovu „Ruđer Bošković“. Radio je u školstvu kao profesor geografije, bio je direktor OŠ „Nikola Tesla“ u Rakovici od 1991. godine, a rukovodio je aktivom direktora opštine Rakovica i grada Beograda u mandatu od četiri godine.
Vladan Vukosavljević izabran je za ministra kulture i informisanja. Vukosavljević je 2013. godine imenovan na funkciju sekretara za kulturu Grada Beograda. Rođen u Beogradu 1962. godine, gde je učio u DžI gimnaziji i diplomirao na Pravnom fakultetu, a pohađao je i poslediplomske studije „Međunarodni ugovori u spoljnoj trgovini“. Radio je u spoljnoj trgovini, bavio se prodajom nekretnina, pružanjem pravnih usluga i odnosima sa javnošću.
Slavica Đukić-Dejanović, završila je Medicinski fakultet u Beogradu, magistrirala i doktorirala na istom fakultetu. Redovni je profesor i šef katedre za psihijatriju Medicinskog fakulteta u Kragujevcu. Član je Socijalističke partije Srbije od njenog osnivanja 1990. godine. U pet mandata bila je poslanik u parlamentu, a od 2008. godine do 2012. godine bila je predsednica Skupštine Srbije. Postaje vršilac dužnosti predsednika Srbije kada je Boris Tadić podneo ostavku 2012. godine, a od 2012. godine do 2014. godine bila je ministar zdravlja. Danas je direktor Klinike za psihijatrijske bolesti „Laza Lazarević“.
Milan Krkobabić, ministar bez portfelja, jedan je od osnivača Partije ujedinjenih penzionera Srbije - PUPS za čijeg je predsednika izabran 2014. godine. Krkobabić je gimnaziju i Ekonomski fakultet završio u Beogradu. Za zamenika gradonačelnika Beograda izabran je 2008. godine i tu funkciju je obavljao do 2012. godine, kada je imenovan za direktora JP „Pošta Srbije“ Beograd.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa