21. oktobar 2010.21. okt 2010.
DR ŽIVKO TOPALOVIĆ - NEKAD I SAD

ROĐEN KAO OPOZICIONAR

U seriji tekstova pod naslovom „ Gde su, šta rade“, „Glas Podrinja“ donosi priče o ljudima koji su svojom delatnošću doprineli razvoju ovog kraja ( 10 )
Živko Topalović, za sebe kaže da je rođen kao opozicionar i da se u mladosti borio protiv svih nepravilnosti u društvu i tome ostao dosledan do današnjih dana. Uporedo je studirao medicinu i stomatologiju, ovo drugo specijalizirao i postao jedan od uglednijih doktora u toj oblasti. Uz Vuka Draškovića, bio je jedan od vodećih članova Srpskog pokreta obnove, predsednik stranke u Šapcu, republički i savezni poslanik. Sada nije politički aktivan ali prati sve šta se dešava sa namerom da jednog dana, možda i u skoroj budućnosti, osnuje sa istomišljenicima stranku ili pokret koji će se pre svega zalagati za dostojanstveniji i lepši život naročito u svojoj sredini. Ovaj čovek nemirnog duha mnogo toga zna i pamti pa tako i priprema knjigu u kojoj će obelodaniti istinu o krađi izbora, „lek specijalisu“, izdaji i zašto SPO nije tada u Šapcu pa i Srbiji došao na vlast.
Rođen je 1939. godine u Lipolistu, gde je pohađao prvi razred osnovne škole koju je potom završio u Šapcu, i polugimnaziju, u Beogradu počeo u zubotehničkoj a završio je u Sarajevu, tamo i upisao medicinski fakultet i posle prve godine prešao u Beograd gde je uporedo studirao medicinu i stomatologiju. Kada je bio na petoj medicine, rodio mu se prvi sin, tako da je završio samo stomatologiju, kasnije specijalizirao bolesti usta. Najveći deo radnog veka proveo je u šabačkom medicinskom centru a 1994. godine je dao otkaz u znak protesta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa