4. avgust 2016.4. avg 2016.
HUMANITARNA AKCIJA

ŠABAC ZA SKOPLjE

Jako nevreme i nezapamćena kiša u noći između 6. i 7. avgusta, odneli su najmanje dvadeset i dva života u Skoplju i okolini. Situacija u Makedoniji, slična je onoj iz 2014. u Srbiji, kada smo bili suočeni sa katastrofalnim poplavama.
Građani Šapca uz podršku Udruženja Svetlost i Evropski centar za ekologiju pozivaju sve ljude dobre volje da ugroženim susedima priteknu u pomoć.
- Pozivamo pojedince, udruženja građana i kompanije da se pridruže akciji, posebno volontere i kompanije koje poseduju teretna vozila kojima bismo transportovali humanitarnu pomoć. Preporučujemo sredstva za higijenu i dezinfekciju, pelene, konzerviranu hrana za decu i odrasle, testenine, veš, čarape, garderobu, ćebad, vreće za spavanje, šatorska krila. Molimo Vas da ne donosite lekove zbog komplikovane procedure prilikom prelaska državne granice, kaže dr Dejan Pavlović, predsednik Zelenih Šapca.
Humanitarna pomoć će se prikupljati u petak, 12. avgusta, od 14 do 20 časova i u subotu i nedelju, 13. i 14. avgusta, od 9. do 20 časova u Skladištu u Hajduk Veljkovoj ulici br. 12. Skladište će biti obeleženo bilbordom “ŠABAC ZA SKOPLjE“. Potpune informacije naši sugrađani mogu dobiti na brojeve telefona: 061/154-808-6 i 063/43-73-10.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa