21. oktobar 2010.21. okt 2010.
DEČJI BOL

ODRASTAO UZ BAKU

Sedamnaestogodišnjeg Ranisava Rafajlovića kroz čitav život pratila je teška sudbina. Majka ga je napustila sa samo devet godina, a spas je našao kod bake Milene koja živi u trošnoj kućici na Letnjikovcu
Mladi Ranisav sa svojih sedamnaest godina zna samo za nemaštinu. U malenoj kući, sa jednim odeljenjem bez struje i vode živi sa majčinom tetkom Milenom Mandić, od njene socijalne pomoći od simboličnih 5.000 dinara. Za razliku od njegovih vršnjaka, Ranisav nije imao detinjstvo kakvo svako dete zaslužuje. Sve je krenulo po zlu, još od ranog detinjstva, kada ih je otac Dušan napustio i otišao u Nemačku. Ranisav je išao u drugi razred osnovne škole kada ga je zadesila još veća tragedija.
Vratio sam se iz škole i zatekao prazan stan. Nije bilo ni nameštaja ni odeće. Tražio sam majku, ali su mi komšije rekle da je otišala da živi sa drugim čovekom u selo Varna. Sedeo sam sam u stanu i plakao. Nisam znao gde da idem. Imam dedu na Letnjikovcu, ali sam znao da me neće primiti. Pomoć sam potražio kod bake Milene, koja je takođe imala kuću na Letnjikovcu, rekao nam je Ranisav.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa