4. avgust 2016.4. avg 2016.
Kultura u Krupnju

KULTURNO LETO 2016.

Posle dužeg vremena veliki broj muzičkih koncerata i pozorišnih predstava u okviru kulturnog leta u Krupnju
U Krupnju je u toku kulturno leto. Organizatori: opština Krupanj, Udruženje građana „SOLARt“ Krupanj, Turistička organizacija opštine Krupanj i Biblioteka „Politika“ Krupanj pripremili su dobar i raznovrsan program u kome će svakog dana sve do 26. avgusta nastupiti veliki broj izvođača i umetnika na muzičkim koncertima i u pozorišnim predstavama.
Prve večeri 4. avgusta u holu Biblioteke „Politika“ publiku je „zapalio“ Emir Hot, vrsni gitarista poznat publici na tlu cele bivše Jugoslavije. Promenio je nekoliko muzičkih žanrova od hevi-metala i instrumentalne muzike do aranžiranih sevdalinki u džez aranžmanima. Zajedno sa njim nastupili su Đusi Kovač i Cakija Vasiljević koji su publici i Krupnju predstavili džipsi-džez. Reč je o mešavini više stilova muzike od sevdalinke do klasične romske muzike sa primesama džeza.
U nedelju 7. avgusta nastupili su Filiman Mandić i Tanja Knežević. Oni su na veliko oduševljenje stotinu gledalaca u holu Biblioteke izveli rok, bluz, soul, domaće i strane kompozicije. Filiman svirajući gitaru, a Tanja sa svojim kristalno čistim vokalom pevajući i koristeći razne vrste udaraljki.
U ponedeljak 8. avgusta u prepunoj velikoj sali Biblioteke „Politika“ u Krupnju održan je godišnji koncert KUD „Mića Tadić“ iz Krupnja u kome su pored domaćeg, nastupila i KUD „Mačvanka“ iz Klenja, KUD „Milić od Mačve“ iz Mačvanskog Belotića. Ceo događaj je upotpunjen nastupom pevačke grupe crkvenog hora „Sv. Jovan Bogoslov“ iz Šapca na čelu sa horovođom Snežanom Ranković-Đerić.
U okviru kulturnog leta u Krupnju juče je održan koncert etno muzike „Etnofjul“ koja neguje, aranžira i izvodi tradicionalnu i komponovanu, u duhu tradicije, muziku sa prostora Balkana. Za sutra su planirani pozorišna predstava „Amateri“ i autorski rep koncert Bojana Mikulića-Mikule sa bendom.
Do kraja meseca Krupanj će ugostiti Ivana Bekjareva, biće izvedene pozorišne predstave „Profesionalac“, „Rodoljupci“, „Ženidba i udadba“... Od muzičkih nastupa izdvajamo koncert muzike celog sveta „Balkanofonija“, koncert hard-rok benda „Invazija“ iz Valjeva, koncert duo „Skica“ i Ruski folklorni ansambl „Mozaika“ i vokalni sastav „Venac“ iz Kostroma.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa