4. avgust 2016.4. avg 2016.
SARADNjA ŠABAČKE I NEMAČKE FIRME

PODRŠKA I OD DIPLOMATA

Tokom nedavne posete Šapcu, Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Srbiji, posetio je šabačko preduzeće „Sinalko Fruti“. Tom prilikom upoznat je sa poslovnim planovima rukovodsta firme koja iz godine u godinu beleži rast proizvodnje i prodaje.
Nije mala stvar kada vam ambasador najuticajnije evropske države dođe u goste. Šabačka firma „Fruti“ prošle sedmice ugostila je ambasadora Nemačke Aksela Ditmana, tokom zvanične posete Šapcu u kojoj je boravio na poziv gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Razgovaralo se o saradnji šabačke firme sa poznatom nemačkom kompanijom i planovima za budućnost.
- Utisci nakon susreta sa ambasadorom Nemačke su veoma pozitivni. Obradovala nas je poseta gospodina Ditmana, s obzirom da mi radimo za kompaniju „Sinalko“. Velika nam je čast što je prvi čovek Namačke u Srbiji posetio našu fabriku. Ambasadoru smo pakazali našu novu fabriku i upoznali ga sa procesom proizvodnje. Predstavili smo mu i naše planove, kao i odnos koji imamo sa rukovodstvom firme u Nemačkoj. Interesovao se i za položaj brenda „Sinalko“ u Srbiji, na šta smo veoma ponosni, kaže Vladimir Petrović, direktor „Fruti“ d.o.o.
Novi proizvodi i nova tržišta prioritet su za šabačkog licenciranog proizvođača „Sinalko“ napitaka.
- Najvažniji poslovi na kojima radimo tokom poslednja tri meseca su novi proizvod, koje će se uskoro pojaviti na tržištu. Radi se o negaziranom soku sa određenim učešćem voćnog sadržaja. Ovaj proizvod planiramo da plasiramo na domaće, ali i na rumunsko, mađarsko i bugarsko tržište, dodaje naš sagovornik.
Velika su očekivanja i od nastupa na ruskom tržištu, o čemu se trenutno pregovara.
- U Moskvi sam sa predstavnicima centrale firme do sada boravio dva puta. Razgovori su poodmakli, ali treba ispuniti i zahtevne administrativne uslove. Nadamo se da ćemo do kraja ove, ili početkom sledeće godine, uz veliku podršku rukovodstva „Sinalka“, uspeti da plasiramo naše proizvode i na tržište Ruske Federacije, navodi Petrović.
Kompanija „Sinalko Fruti“ zapošljava 50 radnika. Trenutno zauzimaju treće mesto u Srbiji po proizvodnji sokova, a ovogodišnji parametri pokazuju da će proizvodnja i prodaja u 2016. biti za oko 25 odsto veća u odnosu na prošlu godinu, odnosno da će se u pogonima šabačke firme proizvesti oko 14 miliona litara sokova.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa