4. avgust 2016.4. avg 2016.
PROMENA REŽIMA PARKIRANjA U KARAĐORĐEVOJ ULICI

NA KOLOVOZU UMESTO NA TROTOARU

Gradsko veće grada Šapca na prošlonedeljnoj sednici je donelo odluku da se promeni režim parkiranja u Karađorđevoj ulici.
Umesto na trotoaru, parkiranje u Krađorđevoj ulici uskoro će biti dozvoljeno samo na kolovozu. Umesto postojećih 70 mesta biće obeleženo 61 mesto u ovoj ulici, kao i osam novih parking mesta u ulici Kneza Miloša, kod „Navipove“ zgrade. Odluka da se organizuje ovakav način parkiranja vozila, doneta je zbog povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.
- Osnovna ideja kojom smo se rukovodili je ta da trotoar treba da pripada pešacima. Trenutno stanje nije humano, jer su vozila parkirana na trotoaru. S obzirom da imamo dovoljno širok kolovoz, planiramo podužno parkiranje na ulici. Umesto dosadašnjih 70, imaćemo 69 novih parking mesta, odnosno njihov broj se neće značajno promeniti. Uverena sam da ćemo dobiti mnogo komforniji javni prostor u kom će bezbednost pešaka biti značajno uvećana. Karađorđeva ulica je nastavak pešačke zone, tako da je i normalno da i ona bude na raspolaganju pešacima, koji predstavljaju prioritetnu kategoriju. Osim njih, na dobitku će biti i vlasnici lokala koji će lakše moći da dolaze do svojih radnji, kao i ugostitelji- istakla je Katarina Dubljanin, gradski urbanista.
Širina kolovoza u Karađorđevoj ulici je dovoljna za uvođenje ovakvog načina parkiranja, odnosno, procena nadležnih je da novi tip parkirališta neće uzrokovati sporiji saobraćaj niti stvaranje gužvi.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa