11. avgust 2016.11. avg 2016.
ZAVRŠENA MINI KAJAK LIGA SRBIJE

MALI “ZORKAŠI“™ ŠAMPIONI SRBIJE

Šabački kajakaški klub prvi put u istoriji osvojio je ekipnu titulu u mini kajaku i konkurenciji pionira. Osim titule, Šapčani su u sva 4 kola bili i klub sa najviše učesnika.
Posle dominacije u seniorskoj i juniorskoj kategoriji, Kajak klub “Zorka“ od vikenda i zvanično nosi epitet najbolje ekipe naše zemlje u mini kajak i pionirskoj konkurenciji. U poslednjem, 4. kolu održanom u Bečeju, buduće zvezde domaćeg kajaka i kanua iz našeg grada osvojile su po pet zlatnih i srebrnih medalja, uz sedam bronzanih. Zlato su kući doneli pioniri: Lagundžić (K1) i dvojac Sarić ““ Jovičić (K2 500), odnosno: Miletić ““ Dovragović (MK2 500) i Kecman ““ Knežević (MK2 500) u mini kajaku. Šabac ima i jednu titulu u mini kanu konkurenciji. Brži od rivala u trci jednokleka na 1.000 metara, bio je Gačić.
- Mlađe kategorije u našem sportu vrlo su specifične. Bez obzira da li neki klub ima ozbiljan budžet ili je “na klimavim nogama“, svi okupe predstavnike u mini i pionirskom kajaku i kanu, te je samo ove godine učestvovalo blizu 30 klubova. U ogromnoj i jakoj konkurenciji, prvi put u istoriji bili smo najbolji ““ ističe trener Milan Đenadić.
Pioniri su i u Bečeju bili najbolji, dok su minikajakaši zauzeli poziciju dva, no u generalnom plasmanu, u obe kategorije, pobednički pehar zaslužili su “zorkaši“. Kod pionira, titulu je donelo 99 osvojenih bodova, čak 36 više od drugoplasiranog Zabrežja i 38 od Bečeja, dok su se u mini kajaku izdvojili naš klub i Tarket iz B. Palanke. Ipak, “Zorka“ je bila bolja 357:353, a “miljama“ daleko je Bečej sa 200 poena.
- Mi smo ubedljivo najmasovniji klub u Srbiji i vrlo studiozno prilazimo radu sa najmlađima. Čak pet trenera je posvećeno dečacima i devojčicama: Sara Jovanović, Slobodan Damnjanović, Duško Stanojević, Ognjen Torbić i moja malenkost. Imamo kratkoročne i dugoročne planove i ove titule su samo rezultat ozbiljnog pristupa ““ dodaje Đenadić.
Za vikend, u Bačkoj Palanci će biti održano jednodnevno prvenstvo države samo u mini kajaku, gde, uprkos izostanku nekih kajakaša, Šapčani žele titulu, dok kroz 2 nedelje, u smiraj sezone, “Zorku“ očekuje i Prvenstvo Srbije u svim kategorijama.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa