11. avgust 2016.11. avg 2016.
PRVA LIGA SRBIJE ““ 1. KOLO

MATIĆ“™S „ON FIRE“

FK “MAČVA“ ““ FK „SLOBODA“ (U) 2:1 (1:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Glavni sudija: Šegrt (Beograd), Pomoćnici: Milosavljević i Stanojević (oba Beograd). Strelci: Matić u 31. i 54. minutu za Mačvu, Vujić u 84. Za Slobodu. Žuti kartoni: Blagojević, Lazarević, Ristivojević, Obrovac (Mačva); Petrović, Velemir, Nešović (Sloboda).
MAČVA: Pejović M. Pejović F. (kap), Blagojević, Lazarević, Ristivojević, Ivić, Stančetić (od 91. Memedović), Obrovac, Jeremić, Milosavljević (od 79. Bjedov), MATIĆ (od 87. Đukić). TRENER: Rogan.
SLOBODA: Divac, Miličić, Joksimović, Vidić (od 25. Radaković), Petrović, Milovanovič (kap), Vujić, Velemir(od 60. Emerum), Nešović (od 68. Namani), Jeremić, Đerić. TRENER: Ristanović.
Naslov je, u stvari, naslov pesme koju su navijači engleskog Vigana spevali svom napadaču Vili Gregu kada ih je prošle sezone, kao najbolji strelac lige, uveo u viši rang. Ne mora Bojan Matić odvesti Mačvu u Super ligu, ali forma iz priprema i na startu lige, sugeriše da bi i navijači Mačve mogli pevati istu pesmu svom špicu. Bodovi ostaju u Šapcu posle 1. kola PLS.
„Mačva“ je od starta preuzela inicijativu, ali se čini da su u prvih 20 minuta konkretniji bili gosti. Čekao se konačni „proboj“ domaćih. Posle pokušaja Matića, upravo vođa navale u 31. minutu sjajno glavom reaguje posle centaršuta Jeremića i loptu, iz teške pozicije, šalje u donji desni ugao golmana Divca za 1:0. Od tog momenta, „crveno ““ crni“ preuzimaju kontrolu igre, a „Ere“ najviše prete posle dva udarca Velemira i Đerića, ali se istakao Pejović.
Bilo je jasno da drugi gol može da prelomi meč. Udarac Obrovca bio je najava za ono što je usledilo minut kasnije. Sjajan pas ka Milosavljeviću izbacije ga u kazneni prostor, a on još bolje proigrava Matića za 2:0 u 54. minutu. Ofanziva kvalitetnijeg tima se nastavlja i posle, delovalo je da se može dogoditi još ubedljiviji trijumf. Međutim, „ni iz čega“, u završnici, „Sloboda“ koristi preteranu opuštenost Šapčana, a gol glavom pogađa Vujić. Vremena je bilo još, ali ne i prilika za goste.
-Igrači su nagrađeni za trud i rad. Bilo smo bolji, a sačuvali smo prisebnost posle gola i odlično startovali u ligi. Divna atmosfera, a uveravam sve da Mačva ima još mnogo toga da pokaže u Prvoj ligi. U Zemun putujemo rasterećeno, ali i orni da nastavimo dobar niz ““ istakao je trener Rogan.
OSTALI REZULTATI: ČSK ““ Inđija 2:0; Sinđelić ““ BSK 2:0; OFK Beograd ““ Odžaci 0:2; Kolubara ““ Budućnost (D) 0:1; Jagodina ““ Inđija 1:0; Bežanija ““ Zemun 0:0, Dinamo (V) ““ Proleter 1:1.
OMLADINCI PORAŽENI
Omladinska selekcija Mačve nije imala dobar start Kvalitetne lige. Poveli su Šapčani protiv Radničkog iz Niša golom sa bele tačke Markovića, ali su gosti iskoristili greške odbrane domaćih na kraju prvog i sredinom drugog dela za konačnih 1:2. Juče je „Mačva“ gostovala Radničkom u Valjevu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa