21. oktobar 2010.21. okt 2010.
REGIONALNI CENTAR REALNOG AIKIDA U PRNjAVORU

RUSKI POKLON OD 600 HILjADA DINARA

U Osnovnoj školi “Kralj Aleksandar Karađorđević“ u Prnjavoru, nedavno otvoren Regionalni centar svetskog centra realnog aikida. Finansijska pomoć ruskog “Lukoila“, u strunjačama „Tatami“, površine 140 m2, a prigodnoj svečanosti, pored ostalih prisustvovali predstavnici ruske ambasade u Beogradu, ruski novinari, direktor kompanije darodavca i predstavnici šabačke Gradske uprave. Centar otvorio Ljubomir Vračarić, predsednik svetskog centra Realnog aikida
Visoki predstavnici ruske ambasade u Beogradu, ataše za kulturu Alseksandar Konanihin sa prvim savetnikom za ekonomiju i privredu Jevgenijem Lukinim, brojni ruski novinari dočekani su sa hlebom i solju, ispred hrama Svetog Proroka Ilije u Prnjavoru. U hramu im je priređen molitveni doček. Dobrodošlicu je poželeo prota Miroslav Jakovljević, namesnik mačvansko-pocerski, koji je tom prilikom gostima uručio ikonu Svetog Save.
- Ikona prvog srpskog arhiepiskopa, krasiće moj kabinet, uz zahvalnost, rekao je Konanihin. Nakon toga u sportskoj hali škole izvršena je svečana predaja vrednog poklona, poznate ruske naftne kompanije “Lukoil“, koja uspešno posluje u Srbiji. Pored ruskog atašea za kulturu, primopredaju poklona izvršio je finansijski direktor “Lukoila“ Konstantin Polovcev. Oni su bili generalni sponzori akcije “Stop nasilju, drogi i alkoholizmu ““ šampioni za idole“. Poželeli su više dece na treninzima i manju izloženost ulici.
Centar je otvorio Ljubomir Vračarević predsednik svetskog centra Realnog aikida.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa