11. avgust 2016.11. avg 2016.

ČIVIJŠKI HOROSKOP

LAV
Vi ste srećan čovek. Kao predstavnik velike sile, znate ko su ministri koji “navijaju“ za vas. Ako je to, npr, polovina Vlade, a ona druga polovina je od onih drugih, nama je lepo. Kao u ono Titovo vreme ““ levi žmigavac, pa skrenemo desno. Naš narod je nekako bliži vama, ali brojke se razlikuju od emocija. Nema neke velike investicije od vas ka nama, nikako ni taj Fijat da vam “uvalimo“. Evo i Kinezi dolaze u velikom broju, i Šveđani, a o Amerima i Nemcima da ne govorimo. Samo se vi uzdate više u ljubav nego u dinge, lovu.
DEVICA
Neće vama da doakaju ni fantomi, ni famozni stanovi u Bugarskoj, ni onaj Vesić, već ““ rođena žena. Trebalo je na vreme da razmislite o svemu. Ajde što vas je optužila za maltretiranje, ili uznemiravanje, nego što je priznala da je morala da zaobilazi istinu u vezi sa vašom imovinom. Na šta će to sve da izađe, to niko ne zna, ali da je dobro, nije. Uzmite malo predaha, dobro razmislite, i presecite. Možda je stvarno rešenje da se povučete na neki rezervni položaj. ON vas i dalje gotivi i to morate da iskoristite.
VAGA
Od vas možemo da očekujemo sve. Nekako smo se navikli na te zarđale kašike, polivanja vodom, paljenje zastava, a sada moramo da se pripremamo za novu disciplinu koja podrazumeva ministarku i koplje. Blago vama, jer nisu krenuli svi živi da vas napadaju, kao onomad Gašića kada je pokušao da ispadne duhovit sa novinarkom. Vama sa ministarkom ide od ruke, nju nema ko da brani, a to što vas je nazvala prostakom, za vas je ubod komarca koji nije zaražen virusom Zapadnog Nila.
ŠKORPIJA
Vi ste neumorni. Postali ste veći stručnjak za hrvatsko pitanje od onog Ratka Dmitrovića, direktora i glodura “Večernjih novosti“. Da li se ikada umorite. Ima li u tom vašem ministartsvu neki problem koji možete da rešite i da, za ime Boga, prestanete da se prepirete sa dragim nam susjedima. Da parafraziramo vaš omiljeni strip, koji je, koliko se sećamo, izlazio na ijekavici ““ ako kaniš biti ministar za rad, prestani se baviti Hrvatskom.
STRELAC
Bili ste u debeloj ilegali, malte ne smo i zaboravili na vas. A, onda ta priča o Miloševiću vas je tanula i morali ste da odreagujete. Možda niste izabrali pravo poređenje, jer ne da mi nismo Nemci, nego smo daleko od njih svetlosnim godinama. Tako da ništa novo niste rekli. Samo ste nas malo podsetili na sebe. Nego, nastavite slobodno da živite udobnim umirovljeničkim životom koji vam je obezbedila koalicija sa NjIM i Naftna industrija Srbije.
JARAC
Opustili ste se. Ne smete to da dozvolite. Mislite da ako ste opstali u Vladi i još zadržali iste pozicije, da možete da nervirate NjEGA vraćanjem u tamo neke devedesete. Što niste branili Miloševića kada je trebalo, nego ste se sada setili. Nije hteo iz Haga ni Novu godinu da mu čestitate, a sada ga “selite“ iz Požarevca u Aleju zaslužnih građana. Pokrite se ušima i bavite se svojim poslom da ga ne preuzme Vulin.
VODOLIJA
Lepo smo apelovali na vašu savest da se što pre vratite iz tog dalekog Rija kako bi se prekinuo taj baksuzluk, i vidite i sami da je urodilo plodom. Mada ima onih koji tvrde da vaš i boravak frst lejdi na tribinama tokom Olimpijskih igara, ne može da bude razlog za veliko posrnuće dobrog dela naših sportista, neka ste vi nama došli. Eto i medalje, a biće ih još, videćete.
RIBE
Lepo vas je krenulo. Šveđanin, pa Amer, delili se i poklončići. Možda je trebalo onu oklagiju pametnije da iskoristite umesto da je poklonite švedskom premijeru. Čisto malo vaspitno, po vašem prvom potpredsedniku. On će sada da spominje Miloševića, i da ga rehabilituje, i da mu diže spomenike. Ovde samo vi možete da dižete spomenike. Vi ste se lepo „izduvali“ tih devedesetih i sada vam nisu potrebni ti restlovi. Pravi Evropejac, ljubi ga Angela.
OVAN
Tako to biva kada vas pred milionskim auditorijumom ON opomene da ne gledate u telefon dok ON govori ekspoze. Naravno da ćete smisliti najgenijalniji šliht, veći čak i od onog našeg šabačkog “milimetra i sekundi“. Takvo genijalno opažanje da je ekspoze ravan naučnom delu, trebalo bi da je i NjEGA oborilo sa nogu. Pred vama je svetla budućnost, jedino ako je ne ugrozi ona koleginica koja je predložila da je taj isti ekspoze, pardon, naučno delo ““ štampa.
BIK
Sa vama nema šale. Preskačete sve prepreke i barijere, i ne dajete da vas bilo ko poremeti. I ne plašite se nikoga. Idete toliko daleko da ste čak i priznali da ste 5. oktobra vikali: “Gotov je“. To vam Vulin i Dačić ne praštaju, ali vi, ipak, malo bolje razumete vizionarski pogled VOĐE. A, i onaj mali Đuka, dođe vam kao kamen?ić u baletankama. Nešto slično čvarku koji je imao Milošević svojevremeno.
BLIZANCI
Niste vi slučajno iz Laze Lazarevića kooptirani u Vladu Srbije, i još na mesto bez portfelja. Na žalost, biće za vas puno posla sa kolegama. Za početak bi mogli malo da dij?gnosticirate vašeg partijskog šefa da bi što duže opstali u tom kabinetu. Prepišite i onom Vulinu neki “kroatek“, da se malo primiri i da konačno krene da se bavi socijalom, radom i zapošljavanjem. Pred vama je buran period i svi se uzdamo u vas.
RAK
Neko bi rekao da je prosto nemoguće da vi nekoga nazovete majmunom, pa makar to bila i poslanica SRS. Ali, eto desi se i najboljim mladim lavovima napredne stranke. Morate da se obuzdate i da shvatite da ste vi potpredsednica u naprednoj, a ne u radikalnoj stranci. Da ste bili sa NjIM onomad u radikalnoj, ne bi smetalo tada ni da zafrljačite neku staru cipelu. I još nešto, to izvinjenje neće mnogo da omekša radikale. Živi bili, pa videli.
PS. U ovom tekstu nismo spominjali ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Čepurina, Sinišu Malog, Vojislava Šešelja, Aleksandra Vulina, Vuka Draškovića, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Aleksandra Martinovića, Zoranu Mihajlović, Slavicu Đukić Dejanović i Mariju Obradović.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa