11. avgust 2016.11. avg 2016.
KLUB ODGAJIVAČA SPORTSKIH GOLUBOVA PISMONOŠA „CER“ ŠABAC

LETOVI VISOKIH DOMETA

Stariji golubovi ubedljivo prvi. Mladi poleteli iz Kraljeva, obećavaju vrhunske rezultate. Najviše očekivanja u ovogodišnjem “Nacionalu“
Godinama golubari, članovi Kluba odgajivača sportskih golubova “Cer“ Šabac beleže vrhunske rezultate na domaćim ali još više međunarodnim takmičenjima. O tome svedoče brojni pehari, medalje, diplome i druga priznanja kojima su okitili svoje vitrine. One su već postale pretesne da prime sva osvojena odličja kojima se njihovi vlasnici diče.
- Više smo poznati u međunarodnim okvirima nego u našem gradu. Klub je osnovao profesor Sima Nikolić sa petnaestak svojih prijatelja, danas daleke 1978. godine i desetak proteklih godina je u samom vrhu Saveza sportskih klubova Srbije. Naši takmičari, kojih je danas 12 sa blizu 300 golubova izuzetno su uspešni, gde god se pojave, a dobri rezultati nisu izostali ni u bivšoj državi. Pamte se izložbe i druženja koje smo organizovali tri godine uzastopno od 2009. do 2011. godine. Naši stariji golubovi bili su ubedljivo prvi ove godine, a dobre rezultate očekujemo i od mladih ( leženi 2016. godine ) koji su poleteli iz Čačka, prošlog vikenda i leteće svakog narednog vikenda, dva puta iz Kraljeva i Kruševca. Vrhunac treba da usledi u “Nacionalu“, letu pismonoša na dužini od preko 600 kilometara, koji će ove godine uslediti iz Leskovca, kaže Radovan Gošić predsednik kluba, koji je sa svojim golubovima osvojio najviša priznanja u svetu i kod nas.Posebno ističe veliku vrednost svojih lepotana, koji su mu doneli mnogo prijateljstava i lepih druženja širom sveta.
Lj. Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa