11. avgust 2016.11. avg 2016.
REKONSTRUISAN MOST U CULjKOVIĆU

OBNOVLjENA VEZA U POCERINI

Sredstvima iz Fonda solidarnosti Evropske unije, posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, obnovljen je most u Culjkoviću.
U poplavama 2014. godine Dobrićka reka oštetila je most koji od Culjkovića vodi ka Grušiću toliko da je prelaz preko njega bio praktično nemoguć. Grad Šabac i Direkcija za puteve zbog toga su kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima aplicirali za sredstva iz Fonda solidarnosti Evropske unije. Fond je odobrio četiri miliona dinara ze rekonstrukciju puta koji je zvanično otvoren prošlog četvrtka.
- Oštećenja na mostu su prekinula komunikaciju između Culjkovića i Grušića, ali su i onesposobila poljoprivrednike da dolaze do svojih njiva. Direkcija za puteve grada Šapca konkurisala je za sredstva kod Vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Kada su nam sredstva odobrena, Grad Šabac je preuzeo svoj deo obaveza a rezultat tih radova je most, dugačak sedam, a širok šest metara. Radove je izvela šabačka firma „Njest-gradnja“ - naveo je Miodrag Filipović, direktor Direkcije za puteve.
Meštani Culjkovića zadovoljni su što nakon dve godine ponovo imaju nesmetanu komunikaciju sa drugim selima u okolini.
- Dobrićka reka nam je u prošlosti zadavala dosta problema. Možda izgleda veoma pitomo, ali uopšte nija tako, jer ima dugačak sliv, što dovodi do ozbiljnih problema kada dođe do obilnih padavina. Most je više puta do sada bio ozbiljno oštećen, a poslednji put u poplavama pre dve godine. Saniran je više puta, ali je ovo rekonstrukcija na koju smo dugo čekali i koja će rešiti problem sa kojim smo se suočavali - naveo je Dragan Vujković, odbornik u Skupštini grada Šapca iz Culjkovića.
Vrednost radova na rekonstrukciji mosta iznosi četiri miliona dinara. Meštani se nadaju da više neće imati problema sa prelascima preko mosta.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa