18. avgust 2016.18. avg 2016.
OTVOREN 11. LETNjI MATEMATIČKI KAMP U OŠ „NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“

BEZ ODMORA ZA MALE GENIJALCE

Ljubitelji matematike, njih dvesta uzrasta od četvrtog do osmog razreda, iz cele Srbije, BiH i Šapca proteklog ponedeljka prisustvovala prvim časovima. I ove godine besplatni kamp podržali grad Šabac, Telekom Srbija i Kompanija „Microsoft“
Dobrodošlicu deci, učesnicima 11. Letnjeg matematičkog kampa, proteklog ponedeljka uputili su na otvaranju direktorka i zaposleni u OŠ „Nikolaj Velimirović“ i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada.
- Prvo da poželim dobrodošlicu svima onima koji su došli u grad Šabac sa strane i izrazim divljenje svim učenicima koji su spremni da u vreme kada drugi odmaraju uđu u učionice i rade. Vi ste se odvažili da unapredite svoje znanje i da se usavršavate. Zato sam ponosan, kao i grad, na ovaj kamp. Zato smo ponosni i od prvog trenutka smo uz vas. Grad Šabac dosta ulaže u školstvo, nagrađujemo najbolje učenike i njihove nastavnike koji zajedno sa njima rade, da bi ostvarili dobre uspehe. Takođe smo ponosni na to kakave rezultate naši učenici beleže. Kad čujem za sve ove domete možete jedno sigurno znati a to je da ste na pravom mestu i da ćete sigurno otići sa nekim znanjima koja će vam ubuduće koristiti. Drago mi je da je kmap održiv i da se nove generacije vraćaju i da podele znanje koje su na ovom kampu nekada davno sticale ““ rekao je okupljenima Nemanja Pajić.
Entuzijasti, na čelu sa idejnim tvorcem Mioljubom Isailovićem, nastavnikom matematike, pre deset godina krenuli su da stvaraju kamp koji je prerastao i u međunarodni. Od dvadeset učenika u jednoj učionici do današnjih 200, prevaljen je značajan put.
- Ovaj kamp je zamišljen tako da stiču znanje iz matematike, drugarstva, poznanstva. Na ovaj način deca sebi krče put ka daljem uspešnom radu i školovanju ““ izjavila je Mirjana Obradović, nastavnik matematike.
Prepoznavši značaj ovog kampa, pored grada Šapca i Telekom Srbije, već četvrtu godinu podršku daje i Kompanija „Microsoft“.
- Ovo je jedan sjajan način da deca i tokom leta nastave da razvijaju i nadograđuju svoje znanje iz matematike, da pored neke školske aktivnosti ovo im da malo veću slobodu da uče neke nove stvari, istražuju i u opuštenoj atmosferi se igraju sa matematikom i rešavaju zadatke ““ rekao je Nemanja Milić iz „Microsoft“ uveren da među ovom decu ima i budućih programera.
Među dvesta školaraca ovog puta našlo se i njih četrdeset troje iz ostalih gradova Srbije, kao i BiH. Do subote, kada će biti dodeljena i priznanja najuspešnijima na takmičenju iz matematike, pored dnevnih časova biće organizovana i večernja motivaciona predavanja.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa