18. avgust 2016.18. avg 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: KONFERENCIJA OO SNS

OPŠTINA OŠTEĆENA OKO 10 MILIONA

OO SNS Vladimirci je održao konferenciju za novinare a, povodom sumnjivih ugovora po rečima predsednika OO Milorada Milinkovića, potpredsednika Rada Kovačevića i načelnika privrede, finansija i urbanizma Zdravka Perića.
Prva je bila po akterima sporni ugovori o izgradnji sportskih terena u selima Kaona i Suvo Selo.
- U postupku javne nabavke za izbor najpovoljnije ponude za rok od 20 dana u izvođenju radova firma „Sigma auto DOO“ je dobio prednost i uradio poslove, a radove je platila u selu Kaona OŠ “Žika Popović“ 497.000 dinara bez PDV a potom je aktuelna vlast izvršila izgradnju istog terena u selu Kaona. Bez konkurencije u postupku javne nabavke i to avansno firma Sigma auto DOO je pribavila oko 1.400 dinara, kaže predsednik OO SNS Vladimirci Milorad Milinković u obraćanju prisutnim predstavnicima medija.
Na kopanje bunara broj sedam u Riđakama osvrnuo se potpredsednik OO SNS Rade Kovačević.
- Bunar je koštao ni manje ni više oko osam miliona dinara. Kopala je firma Morava iz Velike Plane ali uzaludan posao jer rezultata nije bilo tek po budžet opštine od rečenih osam miliona dinara. To je samo jedan od poslova koje su u svom stilu završili, rekao je Kovačević.
Načelnik privrede, finansija i urbanizma Zdravko Perić je podsetio na posao sa nabavkom kontejnera i kanti za potrebe opštine.
- Godine 2011. za nabavku kontejnera od SZTR PROKON INĐIJA avansno je plaćeno 1. 497,066 dinara ali roba nikada nije isporučena. Bilo je načina da se to uradi ali zašto nije znaju oni koji su tada i o tom poslu odlučivali, dodao je Perić.
Na kraju obraćanja sedmoj sili rečeno je da je bivši načelnik Uprave sa računa opštinske uprave (putem kartice) podizao novac koji nikada nije opravdao i plaćao troškove reprezentacije u iznosu od 270.000 dinara. Iz kancelarije OO SNS Vladimirci najavljeno je i rasvetljavanje drugih poslova iz tog perioda.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa