18. avgust 2016.18. avg 2016.
Aktivnosti Kluba za traženje posla u Krupnju

PRVI KORAK DO POSLA

Smanjenje nezaposlenosti. Otkrivanje tržišta slobodnih radnih mesta, otvorenost, komunikativnost i profesionalizam
Protekle nedelje prva grupa od desetak polaznika uspešno je završila obuku u Klubu za traženje posla u Krupnju gde su aktivno radili na unapređenju znanja i veština u aktivnom traženju posla koje će im pomoći da budu konkurentni na tržištu rada. Svi polaznici su dobili uverenje o završenoj obuci koje će im svakako dobro doći prilikom zaposlenja.
Prema rečima Žarka Nedića savetnika za zapošljavanje i vođe Kluba za traženje posla u Krupnju: „Projekat finansiran iz sredstava Evropske unije kroz projekat „EU pomoć teže zapošljivim grupama“ obuhvata obuku koja je protekla prema unapred utvrđenom planu i programu. Klub za traženje posla je tu kako bi nezaposlene osobe imale priliku da usvoje veštine i znanja potrebne za aktivno traženje posla, da odrede svoje profesionalne ciljeve i povećaju motivaciju razmenjujući iskustva“.
Pored aktivnog traženja posla, u Klubu se radi i na otkrivanju tržišta slobodnih radnih mesta, otvorenosti, komunikativnosti i profesionalizmu, otkrivanju i prevazilaženju sopstvenih grešaka i nedostataka, kvalitetnoj organizaciji vremena i komunikacijskim veštinama: aktivno slušanje, primanje i saopštavanje poruka.
Period obuke je trajao oko dve nedelje, u toku je obuka za drugu grupu polaznika i očekuje se da će do kraja ove godine u Klubu za traženje posla obuku uspešno završiti oko 60 polaznika.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa