18. avgust 2016.18. avg 2016.
PRVA LIGA SRBIJE ““ 2. KOLO

ZEMUN U CRVENO - CRNOM

FK “ZEMUN“ ““ FK „MAČVA“ 1:3 (0:1)
Stadion Zemuna, gedalaca: 1.000. Glavni sudija: Čolović (Raška), Pomoćnici: Džorović (Kragujevac) i Nikolić (Požarevac). Strelci: Stirović u 82. minutu za Zemun, Stančetić u 10, Lazarević u 78 i Memedović u 83. minutu za Mačvu. Žuti kartoni: Božović (Zemun); Matić, Jeremić, Ristivojević, M. Pejović (Mačva).
ZEMUN: Kirovski, Božović, Radovanović, Đokić, Šubert, Luković (od 46. Dimić), Ljubomirac, Ivelja (od 25. Bangura), Sotirović, Osmanagić, Injac (od 66. Beljić), TRENER: Bekvalac.
MAČVA: Pejović M. Pejović F. (kap), Blagojević, Lazarević, Ristivojević, Ivić, STANČETIĆ (od 90. Ratković), Obrovac, Matić (od 85. Đukić), Jeremić, Milosavljević (od 69. Memedović), TRENER: Rogan.
Verovatno nema navijača Mačve koji ne bi bio zadovoljan bodom iz „Gornje varoši“, ali su fudbaleri ovdašnjeg kluba svima poklonili drugu pobedu, tri boda i lidersku poziciju na tabeli. Oni su poklonili navijačima pobedu, ali u beogradskom predgrađu njima ništa nije poklonjeno, već su odličan rezultat ostvarili potpuno zasluženo.
Zemun je bio favorit, ali da neće ići sve po planovima domaćina, postalo je jasno u 10. minutu kada je Stančetić našao prolaz među trojicom defanzivaca Zemuna i odličnim udarcem loptu poslao u mrežu. Kako se i očekivalo, Zemun je krenuo nešto ofanzivnije, ali to nije donelo paniku u redove Šapčana. U jeku napada, Mačva je stvorila dve dobre kontre gde je završni pas prekidao uspešnu akciju. Prvu veliku priliku, Zemun je imao u 39. minutu, kada je Osmanagić šutirao preko gola posle greške Lazarevića. U drugom delu viđeno je nekoliko nezgodnih udaraca sa obe strane, ali nije bilo prevelikih uzbuđenja. Da pobeda nije san, već realnost, potvrdio je upravo Lazarević. Njegova specijalnost su slobodni udarci, a priliku sa 18 metara nije propustio. U 78. minutu 0:2. Prošlo je svega nekoliko minuta kada je Sotirović konačno savladao Pejovića. Još su Zemunci bili u radosti i planiranju totalne ofanzive u završnici, kada je lopta krenula sa centra, a brzonogi Memedović iskoristio priliku za konačnih 1:3.
Jesu prošla samo dva kola, ali je lepo gledati u tabelu i uživati. Obaveza svih u klubu je da pruže maksimum sledećeg vikenda protiv Proletera iz Novog Sada, kako bi na vrhu i dalje stajala „crveno ““ crna“ zastava.
OSTALI REZULTATI: Inđija ““ Sloboda 0:1; Proleter ““ Bežanija 2:1; Kolubara ““ Jagodina 1:1; OFK Odžaci ““ Budućnost (D) 1:1; BSK ““ OFK Beograd 2:1; ČSK ““ Sinđelić 0:0; Radnički (P) ““ Dinamo (V) 5:1.
OMLADINCI DVA OD DVA
Posle startnog poraza od niškog Radničkog, omladinci Mačve ostvarili su dve pobede prethodne nedelje. Najpre su pobedili, u Valjevu, „Radnički“ 2:1, a potom, za vikend, na svom terenu, Lokomotivu iz Beograda 2:0. Sledi gostovanje Brodarcu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa