18. avgust 2016.18. avg 2016.

ČIVIJAŠKI HOROSKOP

LAV
Da vam je neko rekao da ćete biti direktor Pošte, ali cele, ne one u Vrnjačkoj Banji, vi bi ste ga vazduplohovom poslali u tri lepe. A, sada ćete tim istim vazduplohom da šaljete poštu širom Srbije i ostatka sveta. Tako kažu zvezde. Mora da se i vi negde uhlebite, dugo ste bez posla. Mnogi postali ministri, čak i onaj Krkobabić, a vi? Polako, zasijaćete vi u punom svetlu. Do tada, nastavite za mezo terapijom i ostalim tretmanima ulepšavanja.
DEVICA
Niste vi ni malo naivni, da ne kažemo nevini, kao što izgledate. Mnogo volite svoj posao. Pa, ko ga ne bi voleo. Svakog prvog u mesecu legne pet hiljada evrića u dinarima na račun, malo se da za stranku, a ostatak ode na frizuru, ram za naočare, krpice, i nešto pretekne. A, inflacija se ne pomera. Još kada bi znali šta se dešava sa zlatom kojeg nema, bila bi milina. Naravno da bi voleli još jedna mandat. Biće, bez sekiracije. Ipak ste vi zamenik predsednika SNS u zamrznutom statusu.
VAGA
Pred vama nije baš najpovoljniji period. Dolazi vreme u kojem baš nećete moći da se snađete, pošto je ON naredio da se više ne reaguje na izjave koje dolaze od naših suseda, Hrvata. Potvrdili ste da ste dobar vojnik i da ćete slušati NjEGOVA naređenja. Šta ćete vi sada da radite, to niko ne zna. Imate veliki resor, pronađite neku zanimaciju ““ rad, zapošljavanje, socijala, ima tu dosta toga, vreme je da se upoznate sa onim za šta vas narod plaća. Hrvati malo mogu da se opuste.
ŠKORPIJA
Dobili ste diplotaski pasoš i idete na put. Gde? Pa, naravno u Hrvatsku. Eno Kolinde, čeka vas sa sve raširenim rukama. Misija je pred vama, a vi ste, kako ste i sami rekli ““ veliki misionar. Da li će vas tamo dočekati sa cvećem ili sa lisicama, kao što prete, videćemo svi. Možda ponesete neku od onih zastava koje ste palili. Ali po svoj prilici biće ono: “Tresla se gora, rodio se miš“. Nećete vi krenuti na taj put.
STRELAC
Bilo bi mnogo dobro da ubuduće ne provocirate narod pričom o visini svoje plate. Alo bre, predsednik Samostalnog sindikata Srbije ima platu od 142.000 dinara. Ta plata je veća i od NjEGOVE plate, i plate Tome i ministara. Pa, šta vi radite? Da se ne borite možda za radnička prava? I na sve to, razumete radnike i njihove muke. Ej, Srbijo. Pokrijte se ušima u mišiju rupu za vjek i vjekov, amin.
JARAC
Vi se ste mnogo zaigrali i nikako da stanete. Uzmite bananu, predahnite malo. Kao da vam je šef Slobodan Milošević, a ne ON. Sada se i svađate sa Vukom i Rasimom. Ajde onaj prvi više nije ni bitan, ali ovaj drugi se mnogo bolje kotira u NjEGOVIM očima od vas. Pravi ste jarac. Samo gurate po svom, a kada treba, nigde vas nema. Sve bi bilo ok kada biste malo oladili. Pitajte drugaricu Slavicu da vam prepiše neki smirić. Vredelo bi.
VODOLIJA
Mala je vama to satisfakcija da primite zajedno sa Dragicom osvajače medalja iz Rija u Predsedništvu, kada niste mogli da na licu mesta prisustvujete pisanju istorije. Na sreću, pre svega tih velikana srpskog sporta, odlučujuće bitke za medalje pratili ste kraj malog ekrana. Rekli ste da ne umete da im kažete ništa drugo sem: „Hvala“. Neko reče da ste završili pravi fakultet možda bi uspeli da izreknete još nešto, ali neka, imate još četiri godine da vežbate za naredne Olimpijske igre. Ipak, ne. Dobiće Srbija valjda novog predsednika u međuvremenu.
RIBE
Vi se ozbiljno namećete da astrolozima otmete ovo malo hleba što im je preostalo. Uboli ste da će Srbija da osvoji osam medalja i to čak tri puta, a za četiri godine čitavih 15. Lako vam je bilo da prognozirate kada se Toma vratio iz Rija, a za Tokijo, svaka čast. A, to što ste čak 21 put spomenuli reč “ološ“ na jednoj konferenciji za štampu? Šteta što ta olimpijska disciplina ne postoji. Za svaki slučaj, na sledeće konferencije za štampu ponesite još koju maramicu, mnogo se znojite.
OVAN
Niko nije očekivao da ćete da povučete taj potez. Za šest godina četiri medalje, malo li je. E, kada bi se i onaj mali ugledao na vas. Uradili ste šta ste mogli, obezbedili sve što ste mogli, čak je i ON morao nekoliko puta da vas spomene u pozitivnom kontekstu. Sada se kao gospodin čovek povlačite sa svim lovorikama koje ste zaslužili. Potez dostojan u najmanju ruku poštovanja.
BIK
Osvojili ste sve što ste mogli da osvojite na ovom svetu, a sa izjavom koju ste dali naterali ste i NjEGA da za svoje članove kaže da su “ološ“. To nije nikom pošlo za rukom. Niste vi ništa loše rekli, samo jednu veliku istinu. Ko hoće zamisliće se, ko neće ““ poslaće kerove na vas da laju. A, ono ““ bravo majstore i ostalo, ne verujte mnogo. Vi ste car, majstor, nemojte da se bavite glupostima. Kerovi laju, karavani prolaze.
BLIZANCI
Ala ste se vi raspisali. Malo, malo pa napišete koju reč, tj. otvoreno pismo. Eno, Soroš ne može danima da dođe sebi od pisma koje ste mu poslali. Čovek pred šlogom. Vi ste oduvek bili silni, a sada ste baš jaki. Svakom znate da se namestite, ali kako ste se NjEMU namestili, svaka vam čast. Mira plete u Moskvi i sigurno se pita: “Šta smo mi to stvorili? Da je ovakav bio, moj Sloba bi još bio predsednik“. Vi ste jedini koji se ne brine da li će ova vlast jednoh dana da ode. Ako i ode, vi ćete se opet namestiti kome treba.
RAK
I ponovo da Srbija ispašta zbog vas. Ne ide to. Što niste reformisali preduzeće na čijem ste čelu i sa tog čela niko živ ne može da vas pomeri. Šta vi uopšte i radite sem što primate platu koja je astronomska i za mnogo bogate zemlje. Uživeli ste se u to ““ kinta, skupa kola, odela, starlete. Treba malo da se i radi. Za čas posla može da se sve izokrene. Nije na odmet biti obazriv.
PS. U ovom tekstu nismo spomenuli Zorana Babića, Jorgovanku Tabaković, Aleksandra Vulina, Vojislava Šešelja, predsednika Samostalnog sidikata Ljubisava Orbovića koji prima platu od 142.000 dinara, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Dragana Đilasa, Andriju Prlainovića, Željka Mitrovića i Dušana Bajatovića.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa