18. avgust 2016.18. avg 2016.
Ministar poljoprivrede najavljuje najnoviji plan

VEĆA ULAGANjA U STOČARSKU PROIZVODNjU

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, kako je najavio, zalagaće se za veća izdvajanje za poljoprivredu iz državnog budžeta i investicije, ističući da se prvo mora utvrditi da li su sredstva kojim ministarstvo raspolaže potrošena „kako treba“ i kakve rezultate su dale postojeće mere.
„Prva stvar koju sam počeo čim sam došao u ministarstvo jeste analiza postojećeg budžeta, da vidim koje mi imamo potencijale na raspolaganju, da li su nam to dovoljna sredstva i da li možda postoje neke mere agrarne politike koje nisu dale dobre rezultate, da li postoje viškovi sredstava na tim poljima“, kazao je on.
Nedimović je rekao da će u narednih 15 dana predstaviti jasan plan sa idejama do kraja budžetske godine, kao i sa planovima za 2017. budžetsku godinu, navodeći da će akcenat biti na tome da budžet bude takav da donese dodatnu vrednost.
„Naš cilj je da stvorimo dodatnu vrednost u poljoprivrednoj proizvodnji, i za poljoprivrednog proizvođača i za državu, da joj smanjimo spoljno-trgovinski deficit“, dodao je resorni ministar.
Nedimović je kazao da će se u stočni fond novim merama agrarne politike ulagati više nego do sada.
„Ovih dana se javlja problem s izvozom goveđeg mesa. Imamo problem s bolešću koja se pojavila i sa pravilima koja kažu da nije moguće izvoziti goveđe meso posle vakcinacije“, rekao je Nedimović.
Kako je najavio, početkom septembra ministri poljoprivrede iz regiona će usvojit zajedničku platformu i s njom izaći pred Evropsku komisiju, kako bi se dozvolio izvoz preventivno vakcinisanog mesa.
AG

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa