21. oktobar 2010.21. okt 2010.
SINDIKALCI ŠABAČKE BOLNICE PRED POTPISIVANjEM KOLEKTIVNOG UGOVORA

NE ODBACUJU PROVERENA REŠENjA

Predsednica sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, dr Branislava Plančak posetila sindikalnu organizaciju Opšte bolnice Šabac. U toku potpisivanje kolektivnih ugovora sa poslodavcima. Prava iz ugovora dogovaraju se sa menadžmentom, ali ne smeju biti manja od onih koja je predvideo zakon. Stara rešenja iz sindikalne prakse, ako su davala dobre rezultate, ne treba odbacivati. Sindikat će podržati inicijativu za povlačenje zakona o penzionom osiguranju iz skupštinske procedu
U petak, 15. oktobra, u Opštoj bolnici Šabac održan je sastanak organizacije sindikata zaposlenih u zdravstvu. Sastanku su prisustvovali dr Branislava Plančak, predsednica sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, dr Jasmina Marinković, neurolog, predsednica sindikata Opšte bolnice Šabac i dr Mitko Brajić, načelnik transfuzije u Opštoj bolnici i predsednik Okružnog odbora ove sindikalne organizacije. Sastanak je bio otvoren za javnost.
Ocenjujući na početku rad sindikalne organizacije u šabačkoj bolnici, dr Branislava Plančak je istakla da ova sindikalna organizacija radi dobro i pohvalila uspešnu saradnju sindikata sa menadžmentom Opšte bolnice. Bez te saradnje, po njenim rečima, nema ni dobrog rada u zdravstvu, ni razvoja zdravstvenih usluga, ni prava zaposlenih.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa