18. avgust 2016.18. avg 2016.
JUBILARNA IZLOŽBA MALOG FORMATA U KULTURNOM CENTRU

ČETVRT VEKA TRAJANjA

U galeriji Kulturnog centra, u ponedeljak je otvorena Izložba malog formata koja ove godine obeležava jubilej, dvadeset i pet godina postojanja. Tematski bez ograničenja, a sa graničnih 20 cm u gabaritima slike, crteža, akvarela, skulpture, postavka predstavlja izazov za umetnike.
Ove godine je na konkurs prispelo 256 radova od 177 autora, a tročlani žiri u sastavu istoričara umetnosti ““ Oliver Tomić, Filip Kovačević i Sonja Petrović Jagić, odabrao je 134 rada od 104 autora.
- Četvrt veka je za nas velika čast i posebno zadovoljstvo. Kroz različite likovne discipline ““ crtež, slikarstvo, skulpturu, grafiku, primenjenu umetnost i dizajn, umetnici su na samosvojan način prezentovali svoje individualne poetike. Kvalitet je na veoma visokom nivou, posebno nas raduje što se svake godine uvećava broj skulptura. Ova izložba je internacionalna, jer imamo umetnike iz Kine, Republike Srpske, Hrvatske, Engleske, što joj daje dodatni kvalitet, izjavila je Jagićeva.
Ovogodišnja nagrada je ravnopravno podeljena između Dragana Todorovića (Kragujevac) za digitalni print i Sanje Sremac (Beograd) za keramo skulpturu.
- Ovo je moje treće učešće na ovoj izložbi. Presrećan sam zbog nagrade, posebno zbog činjenice da sam aktivno u likovnom svetu tek poslednje tri godine. Inače, moja istraživanja koja su vezana za estetiku mikrosveta, nečega što se dešava u jako malim prostornim i vremenskim skalama, prezentovana su u likovnoj formi. Moji radovi predstavljaju energiju mikrosveta, kaže dobitnik nagrade Dragan Todorović, doktor fizičkih nauka, koji je svoju ljubav prema prirodi i umetnosti spojio i pretočio u likovnu formu.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa