25. avgust 2016.25. avg 2016.
NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA U VLADIMIRCIMA

POVERENjE SIMEUNOVIĆU

U Vladimircima je u ponedeljak formirana nova skupštinska većina, koju čine predstavnici Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije, grupe građana „Janko Đurić“ i dva samostalna odbornika
Nova skupštinska većina i novo rukovodstvo opštine u Vladimircima epilog su Treće sednice Skupštine opštine održane prošlog ponedeljka. Odbornica Srpske napredne stranke Spomenka Gajić, koja će ubuduće nastupati kao samostalni odbornik, odlučila je da podrži novu opštinsku vlast koja je izabrana umesto do nedavno vladajućih naprednjaka.
- I dalje sam odbornik Srpske napredne stranke. Podržavam politiku premijera Srbije, ali ne i doskorašnje vlasti u Vladimircima. Oni ne rade u skladu sa stavovima vrha stranke. U Srpskoj naprednoj stranci u Vladimircima je ostao samo jedan pravi naprednjak, koji se u njoj nalazi od osnivanja. Svi ostali su pridošlice iz drugih stranaka. Ne mogu da podržavam bahate ljude i one koji sprovode silu, rekla je odbornica čiji je glas u ponedeljak predstavljao tas na vagi.
Za novog predsednika opštine izabran je Dragan Simeunović.
- U Srpsku naprednu stranku u Vladimircima su ušli ljudi koji nemaju veze za Srpskom naprednom strankom. Pokušavali smo to da predočimo koordinatorima koji su se ovde pet-šest puta menjali ispred SNS, ali bez uspeha. Mi nemamo ništa protiv vlasti Srpske napredne stranke u državi, čak i smatramo da male opštine, poput Vladimiraca, treba da imaju vlast koja je u koheziji sa republičkom. Ovo je i poziv izvornim naprednjacima da nam se pridruže. Ne možemo da sarađujemo sa onima koji su u SNS došli iz drugih stranaka i koji su preko bivšeg predsednika opštine nametali svoje stavove, a koji su u suprotnosti sa politikom Aleksandra Vučića, rekao je Simeunović.
Prvom delu sednice predsedavao je Vladan Milošević, koji kaže da zahtev za smenu rukovodstva opštine koji se u ponedeljak našao na dnevnom redu nije upućen u skladu sa pravilima.
- U skladu sa članom 64. Poslovnika o radu Skupštine opštine Vladimirci, predsednik Skupštine opštine predlaže dnevni red sednice. Materijale koji se mogu uvrstiti u dnevni red predsedniku Skupštine opštine mogu dostaviti Opštinsko veće, najmanje trećina odbornika, ako i predlagači ovlašćeni zakonom, statutom i odlukama Skupštine opštine. U dnevni red sednice mogu se uvrstiti samo oni materijali koji su sačinjeni u skladu sa ovim odredbama Poslovnika o radu, a koji su predsedniku Skupštine opštine dostavljeni najmanje pet dana pre održavanja sednice. Ja sam dobio samo zahtev, nikakav drugi materijal. Odbornici koji su inicirali sednicu imali su niz mogućnosti. Predlozi koji se odnose na izbor, imenovanje, razrešenje i prestanak funkcije kao i spajanje rasprave i promenu redosleda dnevnog reda dostavljaju se najkasnije 24 sata pre početka sednice Skupštine opštine. Ovaj uslov odbornici koji su zahtevali sednicu nisu ispunili. Ova sednica je za mene završena, jer nisam imao materijal po kome bih mogao da postupim. Ako odbornici u skladu sa propisima podnesu zahtev, mi ćemo zakazati novu sednicu u zakonskom roku. Priče oko nove većine nemaju veze sa procedurama. Videće se ko ima većinu na regularnoj sednici, ako je imaju, nije nikakav problem, niko se nije rodio u fotelji, rekao je Milošević.
Uz prisustvo 13 odbornika koji čine novu vladajuću većinu u Vladimircima, izabrani su rukovodioci opštine i sedam članova Opštinskog veća. Za novog predsednika opštine izabran je Dragan Simeunović, dok je za predsednika Skupštine opštine izabran Janko Đurić.
Novu vladajuću većinu čini 13 odbornika, dok se u opoziciji nalazi Srpska napredna stranka sa 12 odbornika.
Tražimo da se poštuje procedura. Ko god da ima većinu može da oformi vlast, niko nije rođen u fotelji, navodi Vladan Milošević.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa