25. avgust 2016.25. avg 2016.

PRIJEM ZA “SREBRNE“ OLIMPIJCE

Za osvajače srebrne olimpijske medalje u Rio de Žaneiru, kajakaše Milenka Zorića i Marka Tomićevića, odnosno njihovog trenera, Miroslava Aleksića, upriličen je prijem u Gradskoj kući.
Osvajače odličja ugostio je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić. U razgovoru sa predstavnicima grada, kajakaš šabačke “Zorke“ Milenko Zorić i naš sugrađanin Miroslav Aleksić zahvalili su se svima u Šapcu i Srbiji na velikoj podršci tokom Igara i kako su istakli, tek po dolasku i dočeku u Beogradu, shvatili su koliko je značaj ostvarenog rezultata.
- Bili smo daleko, a iako smo znali da raste popularnost našeg sporta u Srbiji, nismo ni sanjali da je prenos gledalo toliko ljudi. Bilo je divno na dočeku, jako je lepo kada nam ljudi prilaze, čestitaju i kada Vas prepoznaju. Postoji i dalje žal za zlatom, no kako vreme prolazi, sve smo zadovoljniji time što smo postigli ““ istakao je Zorić.
Njegov partner iz čamca Marko Tomićević nekada je veslao u ovdašnjem klubu, sada je član Vala iz S. Mitrovice, a poput Milenka, malo žali za zlatom, ali već sada razmišlja i o Tokiju.
- Žalimo pre svega zato što smo ih “imali“. Bilo smo jako blizu posade Nemačke, nedostajalo je nekoliko metara da ih prestignemo i zato smo na postolju delovali manje zadovoljno. Kako se sležu utisci, tako smo svesniji uspeha koji smo postigli. Bože zdravlja, nadamo se da u Tokiju možemo stepenik više ““ uveren je Marko Tomićević.
Kajak je u Riju bio najuspešniji predstavnik Srbije, a najbroniji deo reprezentacije bio je iz KK “Zorka“.
- U Brazilu smo imali 10 kajakaša iz Srbije, sedam su veslali finale, osvojena je jedna medalja, prva posle 32 godine. Ponosan sam na Milenka i Marka, medalju su zaslužili i Nebojša Grujić i Novaković, malo im je nedostajalo, dobar nastup imao je i Dejan Pajić, a zajedno sa Zorićem učestvovao je i u finalu četveraca. Sa nama je bio i Uroš Pavlović, trener Zorke. Ovo su samo rezultati dugogodišnjeg, sistemskog rada sa svakim od članova kluba. Imamo i sada najviše dece koja treniraju i s“™ pravom možemo reći da je Šabac baza srpskog kajaka ““ rekao je sportski direktor KSS i trener “srebrnog dvojca“, Miroslav Aleksić.
Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić zahvalio se kajakašima na svoj radosti koju su nam doneli.
- Prijemi kajakaša u Gradsku kuću već su prerasli u tradiciju jer su njihovi uspesi nešto na šta smo navikli i čime se ponosimo. Kajak raste u Srbiji, a naš klub je okosnica srpskog kajaka. Imamo uspešne sve kategorije, imamo mnogo dece i uveren sam da će se davno započeti niz uspeha nastaviti i u budućnosti ““ naglasio je Pajić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa